У своїй традиційній варіації королівський пиріг з сиром і яблуками являє собою приголомшливо смачне поєднання піщаної основи з сирною начинкою, прошарком з свіжих яблук і повітряного безе . Правда, за час існування десерту з'явилися і його спрощені варіації. Про класику і альтернативних рецептах ми поговоримо нижче.
Королівський яблучний пиріг з сиром – рецепт
Секрет правильного королівського яблучного пирога з сиром криється в використанні смачного сухого сиру, який легко перетвориться в мус після збивання з сирними жовтками.
Інгредієнти: борошно – 470 г; яйця – 6 шт.; сир – 530 г; цукор – 540 г; яблука – 4 шт.; вершкове масло – 310 г; розпушувач – 5 г; щіпка ваніліну. Приготування Перед тим, як приготувати королівський пиріг з сиру, підготуйте базові інгредієнти: розділіть яйця на білки і жовтки, протріть сир, яблука очистіть і розділіть на тонкі часточки, а масло дрібно порубаєте.
Для тіста шматочки масла збийте з цукром (200 г), додайте три яєчних жовтки і повторіть збивання. Далі всипте борошно в суміші з розпушувачем і вимісити тісто вручну, поки крихта не збереться в єдиний ком. Відкладіть куля з тіста в холод на час підготовки інших складових.
Інші яєчні жовтки збиваємо вже з сиром і цукром.
Тепер останній компонент страви – меренга, для якої залишається збити білки з цукром до утворення міцною та стійкою піни.
Тісто розкачайте в диск і вистеліть ним обрану форму. Наколюємо прошарок з тіста і покриваємо сиром. Поверх сирного шару розподіляємо яблука і закриваємо всі шаром меренги.
Королівський сирний пиріг випікається близько півгодини при 180 градусах.
Рецепт королівського пирога з яблуками
В рамках спрощеного рецепти пирога з його складу виключається меренга. Шар спінених білків замінюють пісочної крихтою.
Інгредієнти: борошно – 255 г; вершкове масло – 115 г; цукор – 195 г; сода – 1/2 ч. ложки; яблука – 3 шт.; сир – 540 г; яйця – 5 шт. Приготування Для коржів з'єднайте борошно разом з содою і дрібкою солі. Розітріть суху суміш разом з рубаним маслом і столовою ложкою цукру. Половину крихти утрамбуйте в 20-см круглу форму. Сир збийте з яйцями і цукром до отримання маси консистенції суфле. Розподіліть сирну начинку і доповніть її шматочками яблук. Зверху висипте залишилася борошняну крихту. Випікайте королівський пиріг з яблуками 50 хвилин при 180 градусах.