Вернуться назад Распечатать

Королівський пиріг з сиром і яблуками

Королівський пиріг з сиром і яблуками
У своїй традиційній варіації королівський пиріг з сиром і яблуками являє собою приголомшливо смачне поєднання піщаної основи з сирною начинкою, прошарком з свіжих яблук і повітряного безе . Правда, за час існування десерту з'явилися і його спрощені варіації. Про класику і альтернативних рецептах ми поговоримо нижче.

Королівський яблучний пиріг з сиром – рецепт


Секрет правильного королівського яблучного пирога з сиром криється в використанні смачного сухого сиру, який легко перетвориться в мус після збивання з сирними жовтками.
Інгредієнти:

  • борошно – 470 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • сир – 530 г;

  • цукор – 540 г;

  • яблука – 4 шт.;

  • вершкове масло – 310 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • щіпка ваніліну.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати королівський пиріг з сиру, підготуйте базові інгредієнти: розділіть яйця на білки і жовтки, протріть сир, яблука очистіть і розділіть на тонкі часточки, а масло дрібно порубаєте.
    Для тіста шматочки масла збийте з цукром (200 г), додайте три яєчних жовтки і повторіть збивання. Далі всипте борошно в суміші з розпушувачем і вимісити тісто вручну, поки крихта не збереться в єдиний ком. Відкладіть куля з тіста в холод на час підготовки інших складових.
    Інші яєчні жовтки збиваємо вже з сиром і цукром.
    Тепер останній компонент страви – меренга, для якої залишається збити білки з цукром до утворення міцною та стійкою піни.
    Тісто розкачайте в диск і вистеліть ним обрану форму. Наколюємо прошарок з тіста і покриваємо сиром. Поверх сирного шару розподіляємо яблука і закриваємо всі шаром меренги.
    Королівський сирний пиріг випікається близько півгодини при 180 градусах.

    Рецепт королівського пирога з яблуками


    В рамках спрощеного рецепти пирога з його складу виключається меренга. Шар спінених білків замінюють пісочної крихтою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 255 г;

  • вершкове масло – 115 г;

  • цукор – 195 г;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • яблука – 3 шт.;

  • сир – 540 г;

  • яйця – 5 шт.


  • Приготування
    Для коржів з'єднайте борошно разом з содою і дрібкою солі. Розітріть суху суміш разом з рубаним маслом і столовою ложкою цукру. Половину крихти утрамбуйте в 20-см круглу форму. Сир збийте з яйцями і цукром до отримання маси консистенції суфле. Розподіліть сирну начинку і доповніть її шматочками яблук. Зверху висипте залишилася борошняну крихту. Випікайте королівський пиріг з яблуками 50 хвилин при 180 градусах.