Вибираєте простий рецепт домашньої випічки? Рекомендуємо звернути увагу на варіанти кекси з родзинками, запропоновані нижче. Мінімум витраченого часу і примітивний набір продуктів, а результат – смачне і ароматне ласощі до чаю, від якого будуть без розуму і дорослі, і діти.
Як приготувати домашній класичний столичний кекс з родзинками – рецепт по ГОСТу
Інгредієнти: борошно пшеничне – 255 г; яйця курячі добірні – 3 шт.; селянське вершкове масло – 175 г; цукровий пісок – 175 г; цукор ванільний – 20 г; розпушувач – пару щіпок; родзинки темний – 175 г; кам'яна сіль – маленька щіпка; цукрова пудра для оформлення. Приготування Приготувати класичний кекс столичний за Гостом абсолютно нескладно. Можна відразу ж включити нагріватися духовку, встановивши її на температуру до 170 градусів. Тепер промиваємо родзинки і заливаємо його на кілька хвилин гарячою водою. М'яке масло вершкове селянське розтираємо з цукровим піском, додавши також ванільний цукор і сіль. Тепер підключаємо до приготування тіста міксер, вбиваємо до масляної солодкої суміші по одному курячі яйця і добре збиваємо масу. Далі просіваємо і змішуємо з розпушувачем борошно і невеликими порціями вмішуємо її в тісто. Додаємо також розпарений і обсушенный родзинки, ретельно вмішуючи його в основу для кексу, після чого викладаємо її в промаслений ємність для випічки, розрівнюємо і відправляємо вже в прогріту духовку.
Приблизно через вісімдесят хвилин приготування кекс пропечеться. Йому необхідно дати охолонути, після чого притрусити цукровою пудрою, розрізати на порційні шматочки і подати до чаю.
Смачний домашній кекс з родзинками на кефірі
Інгредієнти: борошно пшеничне – 340 г; яйця курячі добірні – 2 шт.; селянське вершкове масло – 105 г; цукровий пісок – 180 г; кефір – 255 мл; цукор ванільний – 20 г; розпушувач – 10 г; ізюм темний – 145 г; кам'яна сіль – маленька щіпка; цукрова пудра для оформлення. Приготування Основою тесту в даному випадку для кексу буде кефір. Змішуємо його зі збитими з цукром яйцями, додаємо ванільний цукор і сіль, вводимо дуже м'яке масло і ще раз все гарненько збиваємо. Тепер потроху вмішуємо в тісто просіяне з розпушувачем борошно пшеничне і добиваємося розчинення всіх борошняних грудок. На завершення підготовчого етапу додаємо попередньо промитий і розпарений трохи родзинки, і розмішуємо тісто для рівномірного розподілу в ньому в'ялених ягідок.
Залишилось лише викласти тісто для кексу в промаслений форму і дочекатися випікання вироби в духовці. Для цього її попередньо розігріваємо до 175 градусів і встановлюємо таймер на годину. Залежно від розміру форми і її діаметра часу може знадобитися більше або менше. Ступінь готовності перевіряємо за сухою дерев'яною зубочистці.
Остиглий кекс притрушиваем перед подачею цукровою пудрою.