Рецепти пирога з сиром на кефірі відрізняються тільки об'ємом цукру і начинкою, яка може бути солодкою, фруктовій та ягідній, солоної, з сиром, фаршем і зеленню. Приготувати пиріг до вечірнього чаювання, щоб пригостити своїх близьких – завдання здійсненне, варто тільки пофантазувати з начинкою, а тісто створити з усім відомих базових продуктів.
Швидкий пиріг на кефірі з сиром і яблуками
Інгредієнти: сир – 180 г; кефір – 185 мл; яблуко – 80 г; яйце – 3 шт.; сода – 5 г; кориця – 1/4 ч. ложки. Приготування Почніть зі змішування цукру і яєць, додати кефір, соду і корицю. Коли всі інгредієнти будуть змішані, всипте сир, а за ним – борошно. Повторно ретельно збивши приготоване тісто, додайте до нього крупно натерте яблуко. Помістіть приготоване тісто в підготовлену форму і готуйте протягом півгодини при 200.
Пиріг на кефірі з сиром і варенням
Інгредієнти: кефір – 155 мл; цукор – 185 г; масло рослинне – 75 мл; яйце – 3 шт.; сода – 5 г; сир – 230 г; розпушувач – 5 г; борошно – 255 г; ягідне варення – 130 р. Приготування У кефір всипте соду, розмішайте і відставте. З'єднайте 100 г цукру з парою яєць. До яєчної суміші влийте масло, варення, а після перемішування всипте попередньо змішані сухі інгредієнти. Суху суміш інгредієнтів додають в тісто порціями, при постійному помішуванні. Розітріть сир з залишками цукру і яйцем. Тісто вилийте у форму, попередньо промаслив останню. Начинку викладіть порціями поверх основи з тіста, щоб вона утворювала «гнізда». Ставте в духовку до 185 градусів на 40 хвилин.
Наливна пиріг з сиром на кефірі – рецепт
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; сода – 5 г; борошно – 275 г; кефір – 250 мл; сир – 155 г; цукор – 215 г; сметана – 115 мл Приготування Змішайте соду з кефіром. Додайте яйця, 155 г цукру, борошно, все перемішайте. Форму промаслите, влийте частина тесту і розподіліть поверх нього начинку з сиру, перетертого з залишками цукру, сметани. Накрийте начинку залишками тіста. Випікайте пиріг при 175 градусах 40 хвилин.
Використовуючи вищеописаний спосіб приготування, можна також спекти пиріг з сиром і сиром на кефірі, замінивши солодку сирну начинку сумішшю аналогічної кількості сиру з жменею солоного сиру і подрібненою зеленню.