Шарлотка – простий і смачний пиріг. Найчастіше його готують з яблуками. А ми вам зараз розповімо рецепт приготування шарлотки з брусницею і яблуками.
Шарлотка з яблуками і брусницею
Інгредієнти: курячі яйця середнього розміру – 3 шт.; масло натуральне вершкове – 50 г; пшеничне борошно просеянная – 150 г; сметана 20 – 80 г; цукор – 180 г; яблука кисло-солодких сортів – 700 г; ванільний цукор – 10 г; ягоди брусниці – 250 р. Приготування Брусницю добре миємо й обсушуємо. Вимиті і очищені від серцевини яблука подрібнюємо шматочками. Акуратно розбиваємо яйця так, щоб добре відокремилися білок і жовток. Спочатку білки активно збиваємо до густої піни. Додаємо ванільний і звичайний цукор і все це гарненько збиваємо. У збиті білки вводимо жовтки і збиваємо ще. Додаємо в цю суміш сметану, попередньо розм'якшене масло і все це розмішуємо ложкою. Додаємо в тісто шматочки яблук, брусницю і акуратно перемішуємо. Форму промазуємо маслом. Викладаємо в неї тісто і випікаємо при помірній температурі до готовності.
Шарлотка з яблуками і брусницею – простий рецепт
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 180 г; яблука кисло-солодкі – 6 шт.; ягоди замороженої або свіжої брусниці – 250 г; цукор – 180 г; курячі яйця – 3 шт. Приготування Яблука миємо, чистимо і ріжемо кубиками середнього розміру. Якщо брусниця свіжа, то моєму її й обсушуємо. Білки відділяємо від жовтків і до густої піни збиваємо їх. Додаємо потроху цукор, продовжуючи збивати. Потім вводимо жовтки, все так само збиваючи. Поступово вводимо попередньо просіяне борошно і перемішуємо тісто. Додаємо брусницю, нарізані шматочками яблука і перемішуємо. Форму добре промазуємо маслом і притрушиваем манкою. Викладаємо зверху тісто і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин.
Шарлотка з яблуками і брусницею в мультиварці
Інгредієнти: цукор – 190 г; борошно вищого сорту просеянная – 180 г; розпушувач – 10 г; кисло-солодкі яблука – 3 шт.; брусниця – 150 г; яйця – 4 шт. Приготування Спочатку добре збиваємо яйця, поступово вводячи цукор, до пишної білої маси. Борошно з'єднайте з розпушувачем і потихеньку вводимо в яєчну суміш. Повинно вийти густе гладке тісто. Яблука миємо, чистимо і шаткуємо невеликими скибочками. Брусницю промиваємо, якщо використовуємо свіжі ягоди. Мультиварочную каструльку змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами: спочатку трохи тесту, потім начинку з яблук і брусницю. Верхнім шаром тісто. Чашу злегка струшуємо, щоб тісто розподілилося рівномірно. В режимі «Випічка» готуємо шарлотку з брусницею 55 хвилин. Приємного чаювання!