Вернуться назад Распечатать

Бісквіт на жовтках

Бісквіт на жовтках
Щоб ви не витрачали свій дорогоцінний час на пошук того самого рецепту ідеальних коржів для торта пропонуємо спекти чудовий бісквіт, приготований на свіжих яєчних жовтках.

Рецепт бісквіта на жовтках і сметані в мультиварці


Інгредієнти:

  • рідка сметана (15%) – 60 мл;

  • яєчні жовтки – 6 шт;

  • картопляний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Ретельно і акуратно відокремлені жовтки з'єднайте з цукровим піском. За допомогою звичайного міксера збиваємо це все до липковато-тягучої маси, яка повинна придбати більш білястий колір. В окремій мисці перемішуємо борошно пшеничне з картопляним крохмалем і розпушувачем, а потім просіваємо сипку суміш прямо в ємність з жовтками. Сюди ж додаємо сметану і, знизивши швидкість міксера до мінімальної, перемішуємо їм всі інгредієнти і отримуємо трохи рідкувате тісто. Перекладаємо його в промаслений будь-яким жиром чашу мультиварки, активуємо режим «Випічка» і готуємо в ній наш незрівнянний бісквіт протягом 45 хвилин.
    Вийшов у нас високий бісквітний корж можна розділити на 2 або 3 частини і промазати улюбленим кремом або варенням.

    Шоколадний бісквіт на жовтках з безе


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • високоякісна борошно – 270 г;

  • вершкове масло – 130 г;

  • домашнє молоко – 140 мл;

  • жовтки – 5 шт;

  • дрібний цукор – 4 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 ст. ложка.


  • Для безе:

  • білки – 5 шт;

  • дрібний цукор – 220 р.


  • Приготування
    Розтоплюємо в мікрохвильовій печі масло і додаємо цукор. Сюди ж відразу вводимо жовтки і ретельно, розтираємо це все віночком. Після цього вливаємо в миску трохи підігріте молоко і, змішавши борошно з розпушувачем, всипаємо її в рідку суміш. Гарненько перемішуємо вміст миски так, щоб у тісті не залишилося жодної грудочки, а потім переливаємо його в заздалегідь підготовлену форму. Відправляємо її в духову шафу, в якому температура вже досягла 185 градусів і лише півгодини випікаємо бісквіт.
    Щоб правильно застосувати білки, що залишилися, рекомендуємо зробити з них чудовий, ніжний крем, безе і наповнити їм готові бісквітні коржі.
    Білки охолоджуємо, а після всипаємо в них дрібний, білий цукор і за допомогою міксера збиваємо все до отримання цього повітряного безе. Остиглий шоколадний бісквіт ділимо на два рівних коржа і викладаємо між ними ніжну білкову масу (безе). Поверхню отриманого пирога можна покрити улюбленим ягідним варенням.