Вернуться назад Распечатать

Пончики в духовці

Пончики в духовці
Для тих, хто не вживає смажені у фритюрі солодощі, рекомендуємо спекти шалено смачні пончики в духовці. Перевага такого приготування очевидно. Вироби виходять абсолютно не жирними і абсолютно нешкідливими.

Сирні пончики в духовці з начинкою – рецепт без дріжджів


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно просеянная – 165 г;

  • сир – 320 г;

  • сметана середньої жирності – 195 г;

  • цукор-пісок – 50 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • сода харчова, погашена оцтом – 5 г;

  • ванілін – щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • згущене молоко варене для начинки – 370 г;

  • пудра цукрова.


  • Приготування

  • Для приготування сирних пончиків в духовці просіваємо в миску гіркою борошно і робимо по центру невелике поглиблення.

  • Додаємо в отриману ямку курячі яйця, додаємо дрібку солі і ваніліну, додаємо погашену оцтом харчову соду і цукровий пісок, а також викладаємо розім'яту виделкою або перебитий блендером сир.

  • Змішуємо всі компоненти і виробляємо заміс м'якого, і тільки трохи липкого тіста.

  • Промасливаем долоні рук соняшниковою без аромату маслом, відщипуємо невеликі порції сирного тіста і викладаємо на обробну дошку.

  • Розпластуємо кожну грудочку до отримання коржі і зверху поміщаємо по чайній ложці вареної густий згущеного молока.

  • Стуляємо краю коржі зверху і защипуємо гарненько.

  • Тепер залишилося тільки викласти вироби на промаслений лист і відправити для подальшого приготування в прогріту до 185 градусів духовку.

  • Як тільки пончики підрум'яняться, викладаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, притрушиваем цукровою пудрою і подаємо теплими до чаю, склянці молока, соку або компоту.


  • Пончики з начинкою з дріжджового тіста в духовці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно просеянная – 520 г;

  • молоко і фільтрована вода – по 90 мл;

  • цукор-пісок – 70 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • сухі дріжджі – чайна ложка з невеликою гіркою;

  • ванілін – щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • джем або негусто повидло – за смаком;

  • пудра цукрова.


  • Приготування

  • Холодне молоко з'єднайте в мисці з гарячою водою, додаємо дріжджі, цукровий пісок і перемішуємо.

  • Після того як активізуються дріжджі і маса спіниться, додаємо в суміш сіль, яйця і олія рослинна, додаємо половину порції просіяного борошна і ретельно вимішуємо.

  • Тепер, підсипаючи невеликими порціями решту просіяне борошно, завершуємо заміс м'якого і трохи липкого тіста.

  • Залишаємо борошняний ком в мисці в теплі для підходу і збільшення в обсязі мінімум удвічі.

  • Виминаємо після цього тісто і ділимо на рівні грудочки вагою приблизно по сімдесят грамів.

  • Оформляємо свого роду булочки, які викладаємо на промасленому деко на деякій відстані один від одного.

  • Даємо заготівлях підійти в теплі, а потім відправляємо для подальшого приготування та випікання в пригретую до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять-двадцять.

  • По готовності даємо пампушків трохи охолонути, і за допомогою кондитерського шприца наповнюємо джемом або повидлом.

  • Залишилося тільки притрусити пончики цукровою пудрою і можемо знімати пробу.


  • Шоколадні пончики в духовці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно просеянная – 170 г;

  • молоко – 130 мл;

  • цукор-пісок – 70 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • масло розтоплене вершкове – 35 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • сода – щіпка;

  • ванілін – щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • шоколад – за смаком.


  • Приготування

  • В даному випадку для приготування тіста просто змішуємо в мисці всі компоненти зі списку, крім шоколаду і збиваємо міксером трохи, щоб всі грудочки розчинилися.

  • Шоколадне тісто виходить досить рідким, на відміну від попередніх рецептів, тому для випікання пампушків знадобляться спеціальні силіконові формочки. Можна взяти і просто форми для кексів і промаслить їх небагато.

  • Випікатися шоколадні кекси будуть при температурі 175 градусів протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин в залежності від розміру використовуваних форм.

  • Остиглі пончики декоруємо розтопленим шоколадом.