Для тих, хто не вживає смажені у фритюрі солодощі, рекомендуємо спекти шалено смачні пончики в духовці. Перевага такого приготування очевидно. Вироби виходять абсолютно не жирними і абсолютно нешкідливими.
Сирні пончики в духовці з начинкою – рецепт без дріжджів
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 165 г; сир – 320 г; сметана середньої жирності – 195 г; цукор-пісок – 50 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; сода харчова, погашена оцтом – 5 г; ванілін – щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка; згущене молоко варене для начинки – 370 г; пудра цукрова. Приготування Для приготування сирних пончиків в духовці просіваємо в миску гіркою борошно і робимо по центру невелике поглиблення. Додаємо в отриману ямку курячі яйця, додаємо дрібку солі і ваніліну, додаємо погашену оцтом харчову соду і цукровий пісок, а також викладаємо розім'яту виделкою або перебитий блендером сир. Змішуємо всі компоненти і виробляємо заміс м'якого, і тільки трохи липкого тіста. Промасливаем долоні рук соняшниковою без аромату маслом, відщипуємо невеликі порції сирного тіста і викладаємо на обробну дошку. Розпластуємо кожну грудочку до отримання коржі і зверху поміщаємо по чайній ложці вареної густий згущеного молока. Стуляємо краю коржі зверху і защипуємо гарненько. Тепер залишилося тільки викласти вироби на промаслений лист і відправити для подальшого приготування в прогріту до 185 градусів духовку. Як тільки пончики підрум'яняться, викладаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, притрушиваем цукровою пудрою і подаємо теплими до чаю, склянці молока, соку або компоту. Пончики з начинкою з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 520 г; молоко і фільтрована вода – по 90 мл; цукор-пісок – 70 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; олія соняшникова без аромату – 55 мл; сухі дріжджі – чайна ложка з невеликою гіркою; ванілін – щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка; джем або негусто повидло – за смаком; пудра цукрова. Приготування Холодне молоко з'єднайте в мисці з гарячою водою, додаємо дріжджі, цукровий пісок і перемішуємо. Після того як активізуються дріжджі і маса спіниться, додаємо в суміш сіль, яйця і олія рослинна, додаємо половину порції просіяного борошна і ретельно вимішуємо. Тепер, підсипаючи невеликими порціями решту просіяне борошно, завершуємо заміс м'якого і трохи липкого тіста. Залишаємо борошняний ком в мисці в теплі для підходу і збільшення в обсязі мінімум удвічі. Виминаємо після цього тісто і ділимо на рівні грудочки вагою приблизно по сімдесят грамів. Оформляємо свого роду булочки, які викладаємо на промасленому деко на деякій відстані один від одного. Даємо заготівлях підійти в теплі, а потім відправляємо для подальшого приготування та випікання в пригретую до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять-двадцять. По готовності даємо пампушків трохи охолонути, і за допомогою кондитерського шприца наповнюємо джемом або повидлом. Залишилося тільки притрусити пончики цукровою пудрою і можемо знімати пробу. Шоколадні пончики в духовці
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 170 г; молоко – 130 мл; цукор-пісок – 70 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; масло розтоплене вершкове – 35 г; розпушувач – 10 г; сода – щіпка; ванілін – щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка; шоколад – за смаком. Приготування В даному випадку для приготування тіста просто змішуємо в мисці всі компоненти зі списку, крім шоколаду і збиваємо міксером трохи, щоб всі грудочки розчинилися. Шоколадне тісто виходить досить рідким, на відміну від попередніх рецептів, тому для випікання пампушків знадобляться спеціальні силіконові формочки. Можна взяти і просто форми для кексів і промаслить їх небагато. Випікатися шоколадні кекси будуть при температурі 175 градусів протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин в залежності від розміру використовуваних форм. Остиглі пончики декоруємо розтопленим шоколадом.