Ще один варіант ароматною фруктової випічки - торт з персиками, які можна готувати протягом усього року, готуючи зі свіжих або консервованих плодів. Подавати такий торт можна просто до вечірнього чаю, а можна сервірувати на святковий стіл.
Бісквітний торт з персиками
Інгредієнти: консервовані персики - 800 г; вершкове масло - 185 г; цукровий пісок - 115 г; екстракт ванілі - 1 ч. ложка; яйця курячі - 2 шт.; самоподнимающаяся борошно - 1 3/4 ст.; молоко - 1/2 ст.; пудра цукрова - 40 г; малина (морожені ягоди) - 300 г; вершки збиті - для подачі. Приготування Доводимо температуру духовки до 180 градусів. Змащуємо форму для випікання діаметром 22 см, а її основу покриваємо пергаментом. Скибочки консервованих персиків викладаємо на дно в два шари.
Скориставшись віночком, з'єднуємо розм'якшене масло з цукровим піском і інтенсивно вимішуємо масу протягом п'яти хвилин. Далі, не припиняючи збивання, додаємо в масляну суміш курячі яйця. Борошно просіваємо і порціями додаємо до масляно-яєчної суміші. У густе тісто додаємо трохи молока з розведеним у ньому ванільним екстрактом, а потім виливаємо тісто поверх персикових шматочків розрівнюємо поверхню.
Ставимо торт в духовку і перевіряємо готовність через 50 хвилин. Після випікання остуджуємо блюдо 10 хвилин і перевертаємо. Подаємо пиріг з розтертої з цукровою пудрою малиною і збитими вершками .
Спробуйте приготувати торт з персиками в мультиварці за цим рецептом, виставивши режим "Випічка" на 1 годину.
Сирний торт з персиками
Інгредієнти: персики - 2-3 шт.; масло вершкове - 150 г; сік лимона - 1 ч. ложка; крохмаль - 8 г; коричневий цукор - 2 ст. ложки; борошно самоподнимающаяся - 160 г; сода харчова - 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт.; лимонна цедра - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 60 г; ваніль (натуральний екстракт) - 2 ч. ложки; сир - 1/2 ст. Приготування Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. Покриваємо дно форми скибочками персиків, попередньо сбризнутих соком лимона і обсипанних крохмалем, а зверху посипаємо коричневий цукор.
Просіваємо самоподнимающуюся борошно з харчовою содою. Окремо збиваємо масло і цукор, додаємо до масляної суміші яйце, цедру і ваніль, а потім починаємо підсипати муку, не припиняючи помішувати. В отримане тісто додаємо сир і виливаємо все поверх персиків. Випікаємо торт з сиром і свіжими персиками 30-35 хвилин.
Рецепт торта-суфле з персиків
Інгредієнти: Для основи:
пісочне печиво - 250 г; какао - 1 ст. ложка; масло вершкове - 120 г; цукор (пудра) - 25 р. Для начинки:
молоко - 1 ст.; желатин - 1 ст. ложка; вершки - 1/2 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; йогурт - 375 мл; м'якоть персика - 2 ст.; сир - 2 ст.; цукор (пудра) - 60 р. Для соусу:
персики - 2 шт.; крохмаль - 1/2 ч. ложки; вода без газу - 125 мл; цукровий пісок. Приготування Для основи пісочне тісто подрібнюємо в крихту, з'єднайте з цукровою пудрою і порошком какао, а потім
заливаємо розтопленим вершковим маслом. Викладаємо основу з печива в покриту пергаментом форму для випікання, покриваючи її дно рівним шаром. Ставимо застигати в прохолодному місці.
Для начинки заливаємо желатин 60 мл теплої води і залишаємо розбухнути. Тим часом збиваємо вершки з молоком, додаємо крохмаль і варимо суміш до загустіння. Додаємо в злегка остигле молоко йогурт, желатин, сир, пюрированную персикову м'якоть і цукрову пудру. Виливаємо основу для суфле поверх коржа і повертаємо в холодильник до повного застигання (зазвичай, близько 6 годин).
Для соусу в сотейнику змішати цукрову пудру, персики і воду з крохмалем. Варимо соус до загустіння і поливаємо їм шматочки готового торта-суфле без випічки з персиками.