Батончики Баунті - справжнє «райська насолода» для будь-якого ласуни, а Баунті приготовлені вдома смачніше і дешевше покупного ласощі. Щоб порадувати себе і частуванням гостей до чаю давайте розберемося, як приготувати Баунті самостійно.
Як приготувати Баунті будинку?
Плюс домашнього рецепта полягає в його натуральності та універсальності: з інгредієнти можна замінити і урізноманітнити за власним смаком. Експериментуйте з видами шоколаду, розмірами і формою батончиків, загалом, дайте волю своїй фантазії.
Інгредієнти: вершки (20% жирності) - 200 мл; кокосова стружка - 200 г; шоколад - 300 г; цукор-пісок - 85 м; вершкове масло - 50 р. Приготування На маленький вогонь ставимо вершки, цукор і масло, тримаємо на плиті, помішуючи, поки всі інгредієнти не змішаються. Знімаємо нашу суміш з вогню і додаємо кокосову стружку. Гарненько вимішуємо до однорідності. Беремо будь-яку ємність і вистилаємо її зсередини харчовою плівкою. Зверху викладаємо кокосову масу, так щоб товщина шару становила приблизно 2 - 25 см. Добре утрамбовуємо наше майбутнє домашнє баунті і ставимо все в морозилку на 30 хвилин. Після закінчення часу акуратно дістаємо кокосову суміш з форми, обережно потягнувши за краї плівки. Перед тим як зробити наші Баунті глазурованими, нарізаємо їх на брусочки довжиною близько 6 див. Руками надайте форму магазинних батончиків: заокруглюйте краю, трохи сплющена брусочки. Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, додаємо 50 грам вершкового масла і столову ложку вершків. Ставимо на киплячу водяну баню. Якщо у вас є кухонний термометр, слідкуйте, щоб температура шоколаду не перевищувала 45°С, інакше він буде грудкуватим і швидко схопиться. Якщо ні, тоді просто дивіться за ним уважніше. Батончики викладаємо на вилку і занурюємо в шоколад, можна додатково поливати шоколад ложкою зверху. Також зручно скористатися для цієї мети ґратами, або лопаткою для смаження з отворами. Глазурований батончики викладаємо на харчову плівку, поки шоколад не застигне. І ось як виглядають готові батончики: Як зробити класичний Баунті будинку, ми розібралися, однак при бажанні ви можете урізноманітнити рецепт, додавши в коксову стружку згущене молоко, харчовий барвник, або горіхи, а також зробити кульки Баунті вкриті білим або чорним шоколадом. Таке ласощі ідеально підійде до чашки кави, чаю або навіть до келиху шампанського.