Кошики з фруктами настільки ефектні і смачні, що перетворять прості посиденьки за чашкою чаю в вишуканий ритуал гідний подачі при королівському дворі. Так що не пропустіть шанс побалувати себе цим естетським десертом, тим більше що приготувати його простіше простого.
Листкові кошики з фруктами - рецепт
Інгредієнти: листкове тісто - 300 г; апельсин - 1/2 шт.; манго - 1 шт.; вишневе варення - 1/2 ст.; ожина - для прикраси; яйце - 1 шт.; цукрова пудра для обсипання. Приготування Пласт листкового тіста розрізаємо на квадрати і укладаємо в змащені маслом форми для кексів. На дно кожної з майбутніх кошиків кладемо ложку вишневого варення, шматочки апельсина і манго (можна замінити консервованим). Краї тіста змащуємо збитим яйцем і відправляємо наші кошики в духовку на 15-20 хвилин при 230 градусах. Готові кошики прикрашаємо ягодами ожини і посипаємо цукровою пудрою.
Пісочні кошики з фруктами
Цей рецепт стане в нагоді всім бажаючим скуштувати справжнє тістечко «Корзиночка» з фруктами, приготоване по ГОСТу.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; цукор - 1/2 ст.; вершкове масло - 200 г; яйця - 2 шт. Для крему:
вершки для збивання - 400 мл; цукор - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Для начинки:
улюблені фрукти - 1 ст. Приготування З допомогою міксера змішати розм'якшене масло, цукор і яйця. В однорідну масу поступово додаємо 2 склянки борошна і домішують пісочну крихту руками. Загорнути тісто плівкою і ставимо в холодильник на пару годин.
Форми для тарталеток змащуємо вершковим маслом і рівно покриваємо шаром тесту. Випікаємо кошички з вантажем: покриваємо кожну пекарської папером, а зверху насипаємо будь-яку крупу (так наші кошики не роздуються при випіканні).
Міксером збиваємо вершки, цукор і ванільний екстракт. Прикрашаємо наші тарталетки пишним кремом і улюбленими фруктами. Приємного апетиту!