Трубочки зі згущеним молоком - це чудове ласощі, яке нікого не зможе залишити байдужим. Адже вони є не тільки смачним домашнім десертом, навівають відчуття затишку, але і прекрасним спогадом з дитинства. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування трубочок зі згущеним молоком.
Рецепт вафельних трубочок зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
куряче яйце - 3 шт.; борошно пшеничне - 1 ст.; ванілін - 1 ч. ложка; маргарин - 125 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 05 ст. Для крему:
масло вершкове - 200 г; варена згущене молоко - 1 банка. Приготування Отже, давайте спочатку зробимо з вами тісто для трубочок зі згущеним молоком. Для цього гарненько збиваємо міксером яйця до отримання пишної піни, а потім всипаємо поступово цукровий пісок, продовжуючи збивати. В отриману масу додаємо злегка охолоджене розтоплене вершкове масло, висипаємо розпушувач і просіяне борошно. Все знову ретельно перемішуємо до однорідності. Готове тісто має вийти досить густим і трохи прилипати до ложки.
Тепер випікаємо вафлі на добре прогрітій вафельниці, викладаючи тісто столовою ложкою. Потім щільно закриваємо кришку вафельниці і вичікуємо час, вказаний в інструкції до вашого приладу. Готові вафлі відразу ж скручуємо в трубочки, інакше вони затвердіють.
Тепер переходимо до приготування крему для трубочок зі згущеним молоком. Якщо ви купили звичайну згущене молоко, то її треба спочатку зварити. Для цього кладемо баночку, розташувавши боком, в каструльку, наповнену теплою водою і залишаємо варитися на слабенькому вогні протягом 2 - х годин. Після цього даємо згущеному молоці добре охолонути.
Далі обережно піднімаємо банку, перекладаємо масу в миску, додаємо масло і збиваємо блендером або міксером до утворення однорідного крему. Тепер акуратно перекладаємо його в кондитерський мішок і начиняємо кремом готові вафельні трубочки з двох сторін.
Листкові трубочки зі згущеним молоком
Листкові трубочки зі згущеним молоком - просто казковий десерт для дітей і навіть дорослих. Таку солодкість з легкістю можна спекти в домашніх умовах, не витративши при цьому багато часу і сил. Варто лише заздалегідь підготувати спеціальні заготовки для випікання трубочок.
Інгредієнти: листкове тісто - 250 г; куряче яйце - 1 шт.; варене згущене молоко - 400 мл; горіхи волоські - 100 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати трубочки зі згущеним молоком. Отже, спочатку нам необхідно зробити спеціальні конусні заготовки. Якщо у вас є металеві форми, то вам пощастило. А ми беремо звичайний щільний картон, вирізаємо з нього 6 кіл діаметром приблизно 20 див. В кожному прорізаємо радіус і звертаємо в конус, закріпивши степлером вільні краї. Потім кожну заготовку обертаємо акуратно фольгою для випічки і відставляємо в сторону.
Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо. На стіл насипати
трохи пшеничного борошна і розкачуємо тісто на тоненький пласт, який потім розрізаємо вздовж на 6 смужок. Кожну смужку намотуємо спіралькою на конус. У пиалку розбиваємо куряче яйце і злегка збиваємо його виделкою або вінчиком. Змащуємо яєчної сумішшю наші заготовки і ставимо їх в прогріту до 200 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин.
А поки очищаємо від шкаралупи горіхи, подрібнюємо і змішуємо їх з вареним згущеним молоком . Далі дістаємо з духовки готові трубочки, остуджуємо і обережно виймаємо конусні заготовки з трубочок. Начиняємо кожну приготованим раніше кремом - згущеним молоком з горіхами. Начинку щільно не утрамбовуємо, щоб ласощі не вийшло занадто нудотними.