Вернуться назад Распечатать

Тістечко "Буше"

Тістечко "Буше"
Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна приготувати в домашніх умовах, озброївшись порадами з нашої статті.

Рецепт тістечка "Буше" по ГОСТу


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 375 г;

  • яєчні жовтки - 350 г;

  • яєчні білки - 527 р;

  • цукровий пісок - 350 р.


  • Для начинки:

  • конфітюр на ваш смак.


  • Для глазурі:

  • гіркий шоколад - 120 г;

  • вершки - 70 р.


  • Приготування
    Жовтки кімнатної температури змішуємо з цукром і збиваємо міксером на високій потужності до тих пір, поки загальна маса жовтків не збільшиться в 2 рази. Після беремося за білки. Для більш легкого збивання вони також повинні бути кімнатної температури. Аналогічно жовтків, білки також збиваємо міксером до збільшення обсягу в 5-7 разів.
    Борошно просіваємо і, засинаючи порціями, змішуємо зі збитими жовтками. В яєчну суміш вводимо повітряні білки порціями, акуратно перемішуючи. Готове тісто переливаємо в кондитерський мішок.
    Деко для випічки покриваємо спеціальним папером і відсаджуємо на нього невеликі порції основи для "Буше". Випікаємо бісквіт 20-30 хвилин при 190 градусах. Готові основи повністю охолодити.
    Конфітюр ставимо на плиту і варимо, помішуючи. Гарячий конфітюр викладаємо на одну з половинок "Буше" і накриваємо другою. Молоко для глазурі підігріваємо і кладемо в нього шоколад, швидко все перемішуємо і заливаємо готовою глазур'ю тістечка. Бісквітне тістечко "Буше" готово!

    Тістечко "Буше" помадное


    Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • яєчні білки - 5 шт;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 120 р.


  • Для крему:

  • згущене молоко - 2 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Білки збиваємо з цукром в щільну піну, а потім, не перестаючи збивати, додаємо жовтки по одному. В яєчну масу засипаємо просіяне борошно і ретельно все перемішуємо. Готове тісто викладаємо на деко для випічки і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при 200 градусах.
    З сметани і згущеного молока готуємо крем, яким покриваємо охолоджені половинки "Буше". Даємо тістечком просочитися в холодильнику перед подачею.

    Як приготувати горіхове тістечко "Буше"?


    Класикою будь куховарської книги часів СРСР є приготування тістечок "Буше" з горіхом. Для рецепта можна використовувати будь-які горіхи: волоський, арахіс, фундук, або навіть мигдаль, а також поєднувати їх з різними видами шоколаду і конфітюру.
    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • борошно - 70 р.


  • Для начинки:

  • конфітюр, або мармелад;

  • горіхи.


  • Для прикраси:

  • горіхи;

  • шоколад.


  • Приготування
    Яєчні жовтки збиваємо з 2 столовими ложками цукру до утворення густою білястою маси. Аналогічним чином і збиваємо білки з цукром до утворення блискучої, щільної піни. Акуратно перемішуємо білки і жовтки, додаємо до них попередньо просіяне борошно. Замішуємо густе тісто і переливаємо його в кулінарний мішок.
    Висаджуємо половинки буші на лист пергаменту і ставимо майбутні тістечка в розігріту до 190 градусів духовку. Через 15-20 хвилин,
    Тістечко "Буше"
    або як тільки бісквіт зарум'янитися, "Буше" можна буде діставати з духовки. Даємо основ для тістечка повністю охолонути (бажано витратити на це 5-8 годин).
    Горіхи (будь-які, за смаком) дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо на сухій сковороді або в духовці.
    Мармелад, або конфітюр розігріваємо в сотейнику і змащуємо їм половинки тістечка зовні і прокладаємо шар начинки між двома половинами. Верхівку тістечка посипаємо подрібненими горіхами і шоколадом. Залишаємо "Буше" настоятися в холодильнику перед подачею.