Вернуться назад Распечатать

Тістечко з білковим кремом

Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Давайте розглянемо рецепти універсального ласощі докладніше.

Тістечко "Корзиночка" з білковим кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • маргарин - 200 г;

  • борошно - 390 г;

  • яєчний жовток - 2 шт.;

  • цукор - 130 г;

  • розпушувач - 2/3 ч. ложки.


  • Для крему:

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • лимонний сік - пара крапель;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - за смаком.


  • Приготування
    М'який маргарин збиваємо з яєчними жовтками і цукром, після чого додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Розподіляємо тісто по формочках і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 200 градусах. Даємо основі з тіста повністю охолонути, а тим часом беремося за крем. З цукру і води варимо сироп і додаємо його до збитим до твердих піків білків разом з ваніллю і соком лимона. Сироп додаємо обережно, вливаючи його тонкою цівкою до білкової маси не припиняючи її збивання. Перекладаємо крем кондитерський мішок і відсаджуємо в кошики. Прикрашаємо пісочні тістечка з білковим кремом, фруктами, цукатами, або горіхами.

    Заварне тістечко "трубочка" з білковим кремом


    Інгредієнти:
    Для трубочки:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 120 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Для крему:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • вода - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - кілька крапель.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з просіяним борошном. Густу борошняну масу збиваємо за допомогою блендера, вбиваючи по одному яйцю за раз до повного вимішування. Додаємо в тісто щіпку солі і перекладаємо його в кондитерський мішок. За допомогою мішка відсаджуємо на лист пергаменту наші майбутні трубочки і ставимо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
    Тістечко з білковим кремом

    Для крему воду і цукор перетворюємо в сироп і вмішуємо його до збитого з лимонним соком білку, за аналогією з попереднім рецептом.
    Остиглі трубочки наповнюємо кремом за допомогою кондитерського мішка. Можна посипати десерт цукровою пудрою або покрити глазур'ю - на ваш розсуд.
    Трубочки для нашого рецепту не обов'язково робити у вигляді еклерів, можна купити лист простого листкового тіста, нарізати його смужками і обмотати смужки навколо конуса для випічки. Трубочки змащуємо збитим жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо трубочки згідно інструкції, а потім остуджуємо і наповнюємо кремом.