Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Давайте розглянемо рецепти універсального ласощі докладніше.
Тістечко "Корзиночка" з білковим кремом
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 200 г; борошно - 390 г; яєчний жовток - 2 шт.; цукор - 130 г; розпушувач - 2/3 ч. ложки. Для крему:
яєчні білки - 2 шт.; цукор - 150 г; лимонний сік - пара крапель; вода - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - за смаком. Приготування М'який маргарин збиваємо з яєчними жовтками і цукром, після чого додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Розподіляємо тісто по формочках і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 200 градусах. Даємо основі з тіста повністю охолонути, а тим часом беремося за крем. З цукру і води варимо сироп і додаємо його до збитим до твердих піків білків разом з ваніллю і соком лимона. Сироп додаємо обережно, вливаючи його тонкою цівкою до білкової маси не припиняючи її збивання. Перекладаємо крем кондитерський мішок і відсаджуємо в кошики. Прикрашаємо пісочні тістечка з білковим кремом, фруктами, цукатами, або горіхами.
Заварне тістечко "трубочка" з білковим кремом
Інгредієнти: Для трубочки:
борошно - 1 1/2 ст.; вершкове масло - 120 г; яйця - 5 шт.; сіль - щіпка. Для крему:
яєчні білки - 3 шт.; цукор - 6 ст. ложок; вода - 1/4 ст.; лимонний сік - кілька крапель. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з просіяним борошном. Густу борошняну масу збиваємо за допомогою блендера, вбиваючи по одному яйцю за раз до повного вимішування. Додаємо в тісто щіпку солі і перекладаємо його в кондитерський мішок. За допомогою мішка відсаджуємо на лист пергаменту наші майбутні трубочки і ставимо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Для крему воду і цукор перетворюємо в сироп і вмішуємо його до збитого з лимонним соком білку, за аналогією з попереднім рецептом.
Остиглі трубочки наповнюємо кремом за допомогою кондитерського мішка. Можна посипати десерт цукровою пудрою або покрити глазур'ю - на ваш розсуд.
Трубочки для нашого рецепту не обов'язково робити у вигляді еклерів, можна купити лист простого листкового тіста, нарізати його смужками і обмотати смужки навколо конуса для випічки. Трубочки змащуємо збитим жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо трубочки згідно інструкції, а потім остуджуємо і наповнюємо кремом.