Згадайте, як у вас розбігаються очі, коли ви заходите в яку-небудь кондитерську. Чого тут тільки немає: і тістечка і торти, і булочки. А чи знаєте ви, що з легкістю можна побалувати себе солоденьким будинку. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування кошичків з кремом. Вони виходять не тільки дуже красивими і неймовірно смачними, але ще і дуже смачними.
Пісочні кошики з заварним кремом
Інгредієнти: Для крему:
борошно - 40 г; цукор - 60 г; яєчний жовток - 4 шт.; цукрова пудра; вершки - 400 мл; молоко - 100 мл; ванілін. Для тіста:
яєчний жовток - 2 шт.; масло вершкове - 100 г; борошно - 250 г; молоко - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 100 г; ванілін. Для прикраси:
цукрова пудра; джем - за смаком; свіжі ягоди. Приготування Для приготування кошичків з заварним кремом спочатку необхідно зробити тісто. Для цього змішуємо в мисці яєчні жовтки з розтопленим маслом, поступово всипаємо борошно, цукрову пудру, вливаємо тепле молоко, додаємо сіль і ванілін. Все добре перемішуємо і ставимо масу на деякий час в холодильник.
Потім дістаємо тісто, робимо з нього невеликі коржі і вминаем їх у формочки для випікання, рівномірно розподіливши по стінках. Тепер відправляємо їх у духовку і випікаємо до золотистого відтінку.
Цим часом варимо поки із зазначених інгредієнтів заварний крем і як тільки пісочні кошики будуть готові, наповнюємо їх будь-яким джемом за смаком, прикрашаємо свіжими ягодами, заливаємо заварним кремом і посипаємо цукровою пудрою. Ну, ось і все, корзинки з кремом і ягодами, готові: можна влаштовувати чаювання!
Пісочні кошики з білковим кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; цукор - 1 ст. ложка; вершкове масло - 150 г; холодна вода - 3 ст. ложки. Для крему:
яєчний білок - 2 шт.; ванілін - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; лимонний сік - 3 краплі. Для сиропу:
цукор - 140 г; вода - 50 мл Для начинки:
смородинове варення - 12 ч. ложок. Приготування У мисці змішати просіяне борошно і цукровий пісок. Потім додаємо шматочки замороженого масла і розминаємо масу руками до отримання крихти. Після цього вливаємо воду і замішуємо однорідне еластичне тісто. Потім відриваємо від нього невеликі шматочки і рівномірно розподіляємо по формочках. Випікаємо кошики до рум'яного кольору, а потім остуджуємо і виймаємо з форми. Цим часом цукор заливаємо водою і ставимо на помірний вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і уварюють сироп до тих пір, поки він не нагріється до температури 120 градусів.
Поки вариться сироп, збиваємо білки з сіллю до стійких піків, додаємо ванілін. Коли сироп буде готовий, вводимо його тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати. Після цього видавлюємо з лимона кілька крапель соку і знову перемішуємо. Тепер, в кожну кошичок кладемо трохи варення і видавлюємо зверху через кондитерський мішок білковий крем. Прикрашаємо ласощі ягодами і прибираємо для застигання у холодильник.
Пісочні кошики з сирним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 150 г; цукор - 50 г; ванілін - 1 пакетик; борошно - 250 г; розпушувач - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт. Для начинки:
вишня без кісточок. Для крему:
сир - 150 г; сметана - 3 ст. ложки; цукор - 50 г; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з борошном, всипаємо цукор, ванілін і розпушувач. Перетираємо все руками до отримання однорідної крихти. Потім додаємо яйце і замішуємо еластичне м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Не втрачаючи часу дарма, робимо начинку: сир змішуємо зі сметаною і цукром, додаємо крохмаль і збиваємо все блендером до однорідності. Якщо формочки металеві - змащуємо їх маслом і заповнюємо тістом, розподіляючи його рівномірно руками. На дно викладаємо вишні без кісточок, заповнюємо сирним кремом і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин, до готовності. Після цього тістечка охолодити, акуратно витягуємо з формочок і прикрашаємо ягодами або фруктами.