Заварні трубочки неодмінно стануть вашою родзинкою на святковому столі або просто смачним десертом для домашнього сімейного чаювання.
Рецепт трубочок з заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 75 г; борошно пшеничне - 325 г; розпушувач - щіпка; сметанка - 100 г; цукор - 05 склянки; яйце - 1 шт. Для крему:
масло вершкове - 250 г; молоко - 150 мл; ванільний цукор - 15 г; плитка чорного шоколаду - 100 г; яйце - 1 шт. Приготування Розтоплене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо сметану і яєчний жовток. Все ретельно перемішуємо, поступово підсипаємо борошно і розпушувач, замішуючи тісто. Потім розкачуємо його в тоненький блін, товщиною приблизно 03 сантиметра і нарізаємо смужками розміром 2 на 25 сантиметрів. Тепер беремо спеціальні металеві трубочки, змащуємо маслом і намотуємо на них тісто виточек за виточком так, щоб краї трохи знаходили один на одного. Випікаємо трубочки в розігрітій духовій шафі хвилин 25 виставивши температуру 180 градусів. Далі акуратно знімаємо їх з металевих конусів і залишаємо остигати.
А цим часом готуємо поки заварний крем : вершкове масло викладаємо в миску, розтоплюємо, додаємо яйце, чорний шоколад і ванільний цукор. Ставимо суміш на вогонь, нагріваємо, вливаємо гаряче молоко і як тільки крем почне загусати, знімаємо його і охолоджуємо. Наповнюємо наші трубочки масляним кремом і подаємо ласощі до чаю.
Заварні трубочки з білковим кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 1 ст.; яйце - 6 шт.; сіль - щіпка; маргарин - 80 г; вода - 05 ст. Для крему:
білки яєчні - 4 шт.; пісок цукровий - 1 ст.; лимонна кислота - щіпка; ванілін - за смаком; вода. Приготування Вливаємо В каструльку воду, додаємо сіль, кладемо маргарин, ставимо на вогонь і чекаємо, поки все закипить. Потім поступово додаємо в суміш борошно і швиденько розмішуємо, щоб не залишилося ніяких грудочок. Коли тісто збереться в кульку, прожарюємо його, помішуючи, 2 хвилинки і знімаємо з плити. Даємо трохи охолонути, а потім розбиваємо яйця і розтираємо все до однорідного стану. Тісто має вийти не крутим і не рідким. Підчіплюємо його лопаткою і даємо йому стекти з неї.
Тепер можна зробити трубочки, використовуючи спеціальні металеві заготовки - конуси, а можна перекласти заварне тісто в кондитерський мішок, надівши рифлену насадку і вичавивши на деко невеликі палички. Випікаємо їх приблизно хвилин 30-40 вибравши температуру 180 градусів. Під час приготування, поки трубочки не підрум'яняться, дверцята духової шафи не відкриваємо, а то заготовки відразу ж осядуть.
Випікаємо їх до светленько-коричневого кольору, охолоджуємо і наповнюємо заздалегідь приготовленим білковим кремом . Для цього сахарочек заливаємо водою і проварюємо на самому слабенькому вогні до утворення м'якого кульки. Цим часом гарненько збиваємо білки до міцної піни і перекладаємо в гарячий сироп. Продовжуємо збивати все міксером, додаючи ванілін і лимонну кислоту. Готові трубочки з кремом подаємо до столу, присипавши за бажанням цукровою пудрою.
Рецепт заварних трубочок
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 4 шт.; масло вершкове - 05 пачки; маргарин - 50 г; розпушувач - 7 г; борошно - 350 г; кориця - щіпка; цукор - за смаком; молоко. Для заварного крему:
пісок цукровий - 50 г; борошно - 3 ст. ложки; желточки яєчні - 3 шт.; молоко - 50 мл Приготування Із зазначених інгредієнтів замішуємо однорідне тісто по консистенції схоже на густувату сметану. Тепер дістаємо вафельницю, нагріваємо її, тонким шаром викладаємо тісто, печемо коржі і відразу ж звертаємо їх у конус. Для приготування заварного крему яєчні желточки розтираємо з цукровим піском, додаємо трохи борошна і тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко. Все перемішуємо, прогріваємо до загустіння, кладемо вершкове масло і ванілін. Трохи збиваємо масу міксером до отримання пишного і однорідного крему. Після цього наповнюємо їм наші трубочки і подаємо страву до столу.