Ми з вами вже не раз зустрічали десятки рецептів шоколадних брауні - це, безумовно, смачно, але як щодо цікавих добавок заради різноманітності, наприклад, сиру. Сирні брауні виходять дуже соковитими, а різкий присмак шоколаду розбавляється легкої сирною кислинкою.
Брауні - рецепт з сиром
Шоколадний брауні з сиром по своєму смаку нагадує вершковий шар чізкейку. Ситний десерт ідеально доповнить чашечка хорошого чаю.
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; чорний шоколад - 100 г; яйця - 2+1 шт.; борошно - 1/4 ст.; цукор - 1 1/4 ст.; какао-порошок - 1 /4 ст.; горіхи пекан - 1/3 ст.; родзинки - 1/4 ст.; сир - 250 г; шоколадна крихта - 3/4 ст. Приготування Ставимо розламані плитку чорного шоколаду на водяну баню разом з вершковим маслом. Коли маса стане однорідною і трохи охолоне, додаємо в неї яйця (2 шт.) по одному, постійно помішуючи. Окремо з'єднуємо просіяне борошно з цукром, додаємо какао і порціями всипаємо в шоколадну суміш. Як тільки шоколадна основа для брауні буде готова, додаємо до неї родзинки і горіхи.
Сир перетираємо або збиваємо з допомогою блендера в однорідну пасту. Змішуємо сир з яйцем, шоколадною крихтою і столовою ложкою цукру.
Шоколадне тісто виливаємо у змащену і покритий пергаментом форму 18х28 див. Поверх розподіляємо сирну масу і ставимо страву запікатися в духовку на 40-45 хвилин при 160°С.
Якщо ви захочете приготувати брауні з сиром в мультиварці, то виставте режим "Випічка" на 50 хвилин.
Шоколадний брауні з бананом і сиром - рецепт
Ароматний брауні за цим рецептом нагадує за смаком банановий хліб, правда консистенція страви виходить куди більш тягучою і важкою.
Інгредієнти: чорний шоколад - 200 г; банани - 4 шт.; вершкове масло - 200 г; борошно - 1/2 ст.; цукор - 1/2 ст.; сир - 400 г; яйця - 4 шт. Приготування Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані разом з маслом. Злегка охолодити отриману масу і змішуємо її з 2 яйцями. Додаємо до шоколадної суміші просіяне борошно і замішуємо густе шоколадне тісто.
Сир збиваємо з яйцями до однорідності. Додаємо в сирну суміш розім'яті виделкою банани і цукор.
Змащуємо деко для випікання маслом і покриваємо листом пергаменту. Виливаємо на деко половину шоколадної маси, зверху розподіляємо половину сиру і знову повторюємо шари. Поміщаємо брауні в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Перед подаванням страву слід злегка охолодити і нарізати квадратиками.
Брауні з сиром і малиною
Так як шоколад чудово поєднується з багатьма ягодами, одним з інгредієнтів брауні можуть стати саме вони. Крім малини в страву можна покласти шматочки полуниці або вишні, вийде не менш смачно.
Інгредієнти: чорний шоколад - 200 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 400 г; яйця - 5 шт.; борошно - 110 г; сир - 400 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; свіжа малина - 120 р. Приготування Духовку розігріваємо до 170°С. Деко розміром 20х30 см змащуємо маслом і покриваємо пергаментом.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані і залишаємо його злегка охолонути. Тим часом збиваємо м'яке вершкове масло з цукром (250 г), додаємо в суміш по одному яйцю (3 шт.) за раз, а потім вливаємо теплий шоколад. Останньою в тісто для брауні йде просеянная борошно, після чого 2/3 тіста виливаємо на деко.
Окремо збиваємо сир з цукром і яйцями, додаємо ванільний екстракт і розподіляємо масу по шоколадному коржу. Вінчаємо блюдо залишками тіста для брауні і ягодами малини.
Випікаємо шоколадний брауні з сиром 40-45 хвилин.