Правильно приготовлена низькокалорійна дієтична сирна запіканка з яблуками приємно урізноманітнює меню тих, хто змушений дотримуватися дієти. Запіканки з сиру в різних варіантах незамінні для дитячого меню. Як правило, діти (а втім, і дорослі) поглинають такі десерти з апетитом та задоволенням - головне правильно приготувати. Зазвичай готують сирну запіканку з манкою і яблуками, але манку люблять не всі, тому її можна замінити пшеничним борошном або сумішшю борошна з крохмалем.
Запіканка без манки Ось цікавий рецепт сирної запіканки з яблуками без манної крупи.
Інгредієнти: 600 г сиру; 2-3 яблука; півсклянки молока; 2 курячих яйця; 4-5 столових ложок сметани; 100 г цукру; 2 столові ложки картопляного крохмалю; 2-3 столових ложки пшеничного борошна; трохи ванільного цукру; сік лимона; жменя мелених горіхів. Приготування: Ретельно перетираємо все до однорідної маси (можна через велике сито). Додаємо в сир крохмаль, борошно, молоко, ванільний цукор, трохи соку лимона. Все перемішуємо. Збиваємо яйця з цукром до посветления і помітного збільшення обсягу. Додаємо збиті з цукром яйця в сирну масу і ретельно перемішуємо. Викладаємо підготовлену масу в силіконову форму (або в звичайну форму на пекарській папір). Моєму яблука, протираємо чистою серветкою, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Викладаємо нарізані яблука поверх сирної маси в формі. Можна злегка присипати запіканку меленими горіхами (якщо любите горіхи). Ставимо форму з запіканкою в духову шафу, розігрітий до середньої температури хвилин на 30. Поки запіканка готується, змішуємо сметану з 1 столовою ложкою цукру. Виймаємо форму з запіканкою і рівномірно виливаємо на підготовлену поверхню сметанную заливку. Ставимо форму в духовку ще хвилин на 20. Готова запіканка повинна трохи охолонути - тоді її буде зручніше різати.
Запіканка в мультиварці Непогано виходить сирна запіканка з яблуками в мультиварці.
Інгредієнти: 500 г сиру; 3 яблука; 3 курячих яйця; 30 г манної крупи (2 столових ложки); 2-4 столові ложки меду; трохи натурального вершкового масла для змащування форми і панірувальні сухарі для посипання. Приготування: Натремо яблука на крупній тертці (можна порубати їх чоппером або просто нарізати дрібними шматочками). Змішаємо в одній ємності сир і яблука. Додамо яйця, мед (або цукор) і манну крупу, перемішати. Робочий контейнер мультиварки рясно змастимо розтопленим вершковим маслом, рівномірно посиплемо панірувальними сухарями і викладемо в нього сирно-яблучну масу. Встановимо режим «Випічка» і час - 65 хвилин. Після сигналу мультиварки про готовність відкриємо кришку і трохи остудимо запіканку. Перегорнемо контейнер пароварки на блюдо, наріжемо запіканку на порції і будемо подавати зі сметаною.
Дуже смачна запіканка Ось ще один рецепт запіканки з сиру з яблуками.
Інгредієнти: 700 г сиру; 1 склянку натуральної сметани; 3 курячих яйця; 3 яблука; 4 столових ложки цукру; 1-2 жмені промитого ізюму; 2-3 столових ложки борошна + стільки ж кукурудзяного борошна; трохи ванілі та кориці; трохи вершкового масла для змащування. Приготування: Змішаємо в блендері сир, цукор і сметану до утворення однорідної маси. Додамо збиті в піну яйця, борошно пшеничне і кукурудзяне, перемішаємо. Додамо родзинки і перемішати ще раз. Розігріємо духовку до середньої температури (приблизно 200? З). Вистелем форму для випікання пекарської папером, змастимо вершковим маслом і заповнимо форму підготовленої сирно-яєчної масою. Яблука очистимо від шкірки і насіння, наріжемо тонкими скибочками і красиво викладемо поверх сирно-яєчної маси і будемо випікати до готовності (приблизно протягом 40 хвилин). Сирні запіканки можна подавати з чаєм чи компотом.