Сир багатий кальцієм і, звичайно ж, корисний, але, незважаючи на це, його не всі люблять - особливо це стосується дітей. Тому, щоб не відкидати такий важливий продукт з раціону, але зробити його більш привабливим і смачним, з сиру можна готувати кекси, які обов'язково сподобаються вашим близьким.
Щоб процес приготування був приємніше, а готову страву не втрачало своєї форми і краси, спробуйте спекти сирний кекс в силіконовій формі. Ви відчуєте, наскільки цей спосіб легше, ніж випікання в звичайній формі.
Сирні кекси в формочках
Якщо вам належить прийняти гостей, а ви не знаєте, яким десертом їх пригостити, то рецепт сирних кексів у формочках доведеться вельми до речі.
Інгредієнти: сир - 200-250 м; вершкове масло - 150 г; борошно - 150 г; цукор - 150 г; яйця - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування У каструльці розтопити вершкове масло. Яйця перетріть в мисочці з цукром. Потім додайте сир, розпушувач і вершкове масло. Добре перемішайте всі разом. Після цього поступово всипте борошно, весь час помішуючи.
В кінці додайте корицю і знову перемішайте. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану. Якщо є бажання, можна також додати сухофрукти або горіхи.
Змастіть кожну клітинку силіконової форми маслом, влийте тісто, але не під самий край, оскільки під час запікання тісто підніметься. Надішліть кекси в духовку і готуйте 40 хвилин при 180 градусах.
Лимонно-сирний кекс
Якщо вам потрібен смачний і легкий десерт для частування, і ви хочете спробувати щось оригінальне, ми розповімо вам, як приготувати сирний кекс з лимоном і родзинками.
Інгредієнти: сир - 300 г; масло вершкове - 250 г; яйця - 4 шт.; борошно - 35 ст.; лимон - 1 шт.; цукор - 250 г; родзинки - 80 г; сода - 1 ч. ложка; цукрова пудра для прикраси. Приготування Вершкове масло має бути кімнатної температури. Відсипте півсклянки цукру для збивання з білками, а решта змішайте з маслом.
Натріть цедру лимона на тертці.
Білки відокремте від жовтків, і вводите жовтки по одному в суміш з масла і цукру, добре перемішуючи. Сюди ж додайте сир, соду, гашену лимонним соком і цедру, добре перемішайте. Потім отриману суміш з'єднайте з попередньо вимитим родзинками і борошном.
Білки збийте з цукром до стану піни і додати в тісто, обережно перемішавши. Тепер змастіть форму для запікання, посипте її борошном, викладіть тісто і випікайте 70-90 хвилин при 180 градусах. Перед подачею до столу посипте цукровою пудрою і пригощайте близьких смачним сирним кексом.