Пиріг з абрикосовим варенням - десерт, який ніколи не втратить своєї актуальності. Напевно більшості з нас доводилося пробувати це ласощі на бабусиній кухні, так що давайте спробуємо відтворити атмосферу дитинства, приготувавши смачні абрикосові пироги.
Абрикосовий пиріг рецепт
Хрусткий пиріг з абрикосового варення на листковому тісті - відмінний десерт до чашки чаю.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; вода - 1 склянка; яйця - 1шт.; масло вершкове - 400 г; сіль - щіпка. Для начинки:
абрикосове варення. Приготування
У гірці просіяного борошна робимо поглиблення, в яке вбиваємо яйце, вливаємо склянку холодної води і додаємо дрібку солі. Замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у холодильник. Після, розкачуємо до товщини 1 см, викладаємо шматочки охолодженого масла, складаємо кутами до центру, на манер конверта, і знову розгортаємо як раніше. Повторити 5-6 разів по черзі охолоджуючи і розгортаючи тісто.
Готове листкове тісто викладаємо на змащене олією деко, а середину заповнюємо абрикосовим варенням. Випікаємо в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
Сирно-абрикосовий пиріг
Пиріг з абрикосовим варенням і сиром являє собою унікальний рецепт, що з'єднує дві протилежні текстури: ніжна і солодка начинка межує з щільним пісочним тістом - однозначно запам'ятовується поєднання.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка. Для начинки:
абрикосове варення - 300 г; сир - 400 г; яйця - 2 шт.; манна крупа - 2 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки. Приготування У цьому рецепті ми будемо використовувати готове тісто і витратимо більше сил на приготування начинки. Отже, в окремому посуді розтираємо яйця, сир, сметану і манку. Однорідну масу викладаємо на розкатане тісто тонким шаром, зверху покриваємо варенням. Залишки тесту розрізаємо на смужки і викладаємо сіточкою поверх начинки. Запікаємо при 180 градусах 30-35 хвилин.