Солодке і випічку люблять багато хто, але якщо вам хочеться, щоб десерт був ще й корисним, ми пропонуємо вам спробувати сирно-банановий пиріг.
Пиріг з сиру і бананів
Якщо ви хочете почастувати своїх гостей або близьких смачним ласощами, приготованим своїми руками, ми розповімо, як приготувати банановий пиріг.
Інгредієнти: банани - 2 шт.; яйця - 3 шт.; сир - 500 г; маргарин - 100 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ст.; борошно - 1 ст.; ванільний цукор. Приготування Маргарин збийте з цукром, додайте 2 яйця і перемішайте. Борошно просійте, всипте разом з розпушувачем до яйцю і маргарину і замісіть тісто. Викладіть тісто в змащену маслом форму для запікання, розподіліть його рівномірно і зробіть бортики. Сир перемішайте з цукром і яйцем, додайте нарізані кружечками банани. Викладіть отриману суміш на тісто і відправте в духовку, нагріту до 200 градусів на півгодини.
Банановий пиріг з сиром
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; борошно - 8 ст. ложок; цукор - 3 ст. ложки; молоко - 6 ст. ложок; розпушувач - 1 ч. ложка; рослинна олія - 6 ст. ложок; банани - 2 шт.; сир - 400 г; згущене молоко - за смаком. Приготування Збийте в мисці яйця з цукром і розпушувачем, потім додайте борошно і замісіть тісто. До нього додайте молоко і рослинне масло, знову добре перемішайте. Банани подрібніть і додайте в тісто.
Форму для випікання змастіть маслом, вилити в неї тісто і поставте в духовку або мікроволновку. Випікайте до готовності. Поки печеться тісто, сир змішайте зі згущеним молоком (її додаємо за смаком).
Дістаємо банановий пиріг з духовки, розрізаємо вздовж на дві половини і змащуємо сирною масою.
Банановий пиріг з шоколадом
Якщо ви любите поєднання бананів і шоколаду, ми поділимося рецептом, як зробити банановий пиріг з шоколадом.
Інгредієнти: шоколад - 100 г; горіхи - 05 склянки; цукрова пудра - 1 ст. ложка; кориця - за смаком; банани - 3 шт.; борошно - 2 ст.; розпушувач - 15 ч. ложки; вершкове масло - 100 г; цукор - 3/4 ст.; яйця - 2 шт.; сметана - 1/2 ст.; ванільний цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Шоколад рубаємо ножем, горіхи подрібнюємо, змішуємо все, додаємо цукрову пудру і корицю. Ділимо суміш на дві частини. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром і яйцями, додаємо розім'яті банани, сметану і ванільний цукор. Перемішуємо, а потім поступово додаємо сюди борошняну суміш, продовжуючи вимішувати тісто.
Форму змащуємо олією, викладаємо в неї половину тіста, посипаємо половиною шоколадної суміші, зверху кладемо другу половину тіста (акуратно ложкою), і висипаємо другу частину суміші. Печемо в духовці при 190 градусах 40-50 хвилин.