Кекси з шоколадом - один з найбільш смачних, і при цьому, на жаль, дуже калорійних десертів. Так що якщо ви вирішили влаштувати свято живота і порадувати себе запаморочливим десертом, то вам сюди.
Рецепт кексів з шоколадом
Ванільні кекси з рідким шоколадом - чудове ласощі до сніданку або вечірнього чаю.
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 150 г; цукор - 1 1/2 ст.; молоко - 3/4 ст.; яйця - 6 шт.; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; борошно пшеничне - 2 ст.; сода (або розпушувач) - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
чорний шоколад - 120 р. Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для кексів змащуємо маслом або покриваємо паперової чашкою-основою.
Переходимо до приготування тіста: розм'якшене масло, цукор викладаємо в миску і збиваємо міксером до білого кольору (близько 2-3 хвилин). Додаємо яєчні білки (жовтки нам не знадобляться), молоко і ванільний екстракт, який можна замінити пакетиком ванільного цукру, і знову збиваємо. Підсипаємо борошно, розпушувач і сіль, змішуємо.
Заповнюємо тістом кожну з формочок на 3/4 і поміщаємо в центр шматочок шоколаду. Випікаємо кекси 25 хвилин, даємо повністю охолонути, і перед подачею посипаємо цукровою пудрою. В якості прикраси кекс з гарячим шоколадом також можна покрити кремом або помадкою.
Кекс з шоколадом усередині
Кекси, приготовані за цим рецептом, подарують вам і вашим близьким подвійне задоволення, оскільки не тільки начинка але і саме тісто містить шоколад.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 100 г; цукор - 2 ст.; яйця - 2 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; борошно - 2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; какао - 1/2 ст.; мигдальна стружка - 1 ст.; молоко - 1 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
масло вершкове - 50 г; какао - 1/4 ст.; цукрова пудра - 1 ст.; молоко - 2 ст. ложки. Приготування Для тесту в одній мисці змішуємо яйця, цукор, масло і ванільний екстракт, в іншій: борошно, какао, сіль і розпушувач. Потім з'єднуємо інгредієнти з обох мисок і доводимо 1 1/2 склянки молока.
Змащені маслом форми заповнюємо тістом на 3/4. Зверху кожен кекс присипаємо мигдальною стружкою. Випікаємо мафіни близько 20 хвилин при 180 градусах. Тим часом приготуємо шоколадний наповнювач: розм'якшене масло засипаємо какао і цукор, збиваємо до однорідності, поступово доливаючи молоко. Повністю охолоджені кекси наповнюємо шоколадною начинкою з допомогою кондитерського шприца і подаємо до столу. Приємного апетиту!