Вернуться назад Распечатать

Пиріг з сиром та вишнями

Пиріг з сиром та вишнями
Торти і пироги - улюблені десерти багатьох людей, але якщо на приготування перших йде дуже багато часу, то другі - це досить простий варіант святкового солодкого частування. А щоб пиріг був не тільки смачним, але і корисним десертом, його можна приготувати з сиру.

Найпоширенішим з усіх сирних пирогів є сирний пиріг з вишнею, яка відмінно доповнює смак самого сиру. Рецептів сирного пирога з вишнями існує безліч, і ми поділимося з вами найбільш вдалими з них.

Вишневий пиріг з сирного тіста



Інгредієнти:


  • сир - 150 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • вишня - 500 г;

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 180 г;

  • желатин - 10 р.



  • Приготування

    Холодне масло ріжемо і з'єднуємо з борошном, перемішуємо ножем так, щоб у нас вийшла досить однорідна маса, а шматочки були у вигляді крихт. Потім додаємо до них 80 г цукру і сир і замішуємо тісто. Загортаємо його в плівку і кладемо в холодильник на 30-60 хвилин.

    В цей час вишні кладемо в каструлю, додаємо до них залишки цукру і ставимо на маленький вогонь, без води - під час нагрівання і так виділиться рідина. Желатин замочуємо на 10-15 хвилин в 50 мл холодної води.

    Після того як вишня закипить, додаємо до неї желатин, добре перемішуємо до повного розчинення і ставимо охолоджуватися до кімнатної температури. Дістає тісто розгортаємо і кладемо у форму для випікання. Кілька разів проколюємо його виделкою і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів на 20 хвилин.

    На готову основу кладемо вишні (без соку) і ставимо в холодильник. Виделившемуся соку даємо ще трохи охолонути, а коли він почне застигати, але буде ще рідким, виливаємо його на вишні і знову відправляємо в холодильник. Чекаємо, коли верхній шар застигне і пробуємо.

    Сирно-вишневий пиріг



    Інгредієнти:


  • сир - 600 г;

  • маргарин - 150 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • сіль і ванілін - по щіпці;

  • заморожена вишня - 200 р.



  • Приготування
    Пиріг з сиром та вишнями

    Півсклянки цукру, маргарин, 200 грам борошна, сіль і розпушувач перетираємо в крихту. 3/4 суміші укладаємо в форму і формуємо бортики. Білки відділяємо від жовтків і останні змішуємо з сиром, 50 г борошна, крохмалем і ваніліном. Білки збиваємо в піну з залишками цукру і акуратно з'єднуємо з сирною масою.

    На крихту у формі кладемо частину сирної маси, зверху частина вишень, потім знову сирну масу і вишні, і посипаємо все це залишками крихт. Нагріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 40 хвилин. Пиріг з сиром та вишнями готовий! Даємо йому охолонути і кличемо всіх до чаю.