Капкейки - це маленькі порційні тістечка, випечені в паперових формах для кексиків і оздоблені кремом. Вони дуже гарно виглядають і надзвичайно смачні. Зараз ми вам розповімо, як робити капкейки в домашніх умовах.
Шоколадні капкейки - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; окріп - 100 мл; какао - 60 г; сода - 05 ч. ложки; розпушувач - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; цукор - 200 г; вершкове масло - 150 г; яйця - 2 шт.; сметана - 120 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Для крему:
какао - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 180 г; вершкове масло - 80 г; вершковий сир - 80 г; чорний шоколад - 140 р. Приготування У невелику каструльку викладаємо вершкове масло і цукор, ставимо на вогонь і, помішуючи, нагріваємо до розтоплення масла. В какао вливаємо окріп і розмішуємо. Масляну суміш збиваємо міксером до охолодження і додаємо яйця по одному, продовжуючи збивати. Тепер вливаємо розведене какао, додаємо ванільний цукор, збивати не припиняємо. Після цього додаємо просіяне з розпушувачем і содою борошно і сметану. При цьому бажано борошно і сметану додавати частинами, чергуючи їх: борошно, сметана, борошно, сметана і знову мука. Викладаємо тісто в паперові вкладиші, заповнюючи їх на 3/4 об'єму, встановлюємо в спеціальну форму для випічки капкейків і випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хвилин. Готовність можна перевірити, проткнув виріб сірником
або зубочисткою, якщо вона суха, значить, наші шоколадні капкейки готові.
Щоб приготувати крем, потрібно розтопити шоколад. Зробити це можна на водяній бані, а можна скористатися мікрохвильовою піччю. Какао перемішуємо з цукровою пудрою, додаємо шоколад. У блендері збиваємо масло з сиром, додаємо інші інгредієнти і ще раз збиваємо. Готовий крем викладаємо в кондитерський шприц і прикрашаємо остиглі кексики. При бажанні зверху капкейки з кремом можна посипати кокосовою стружкою, тертим шоколадом або подрібненими горіхами. Якщо ви хочете отримати білий крем, то не треба додавати какао, а замість чорного використовувати білий шоколад.