Вернуться назад Распечатать

Кекс з цукатами

Кекс з цукатами
Іноді так хочеться налити смачного чаю, сісти біля телевізора і взяти розсипчастий ароматний шматок пирога, а краще всього кексик, та ще й не простий, а з цукатами і горіхами. Ми допоможемо вам втілити мрію в реальність і розповімо, як приготувати це казкове ласощі!

Сирний кекс з цукатами


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.:

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сир - 100 г;

  • борошно - 350 г;

  • сода;

  • цукати - 200 р.


  • Приготування
    Отже, беремо яйця і їх гарненько збиваємо з цукром до білої пишної піни. Додаємо розтоплене вершкове масло, сир і борошно. Потім кладемо соду, гашену оцтом, і ретельно перемішуємо. Цукати попередньо обвалюємо в борошні і тільки потім висипаємо в тісто. Беремо форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо рівним шаром сирну масу. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Перевіряємо готовність кексу за допомогою зубочистки, остуджуємо і акуратно виймаємо з форми.
    Кекс з цукатами можна також приготувати в хлібопічці. Для цього тісто потрібно перекласти в відерце хлібопічки, витягти лопатку для замішування і виставити режим "Випічка" приблизно на 50 хвилин. Готовий кекс відразу ж дістати з хлібопічки і дати йому охолонути.

    Кекс з цукатами і горіхами


    Інгредієнти:


  • борошно - 150 р.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 70 г;
  • Кекс з цукатами

  • цукати - 05 ст.;

  • горіхи - 100 г;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • розпушувач, сіль;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - для змазування.


  • Приготування
    З лимона акуратно знімаємо цедру, тремо на дрібній тертці. Потім додаємо подрібнені горіхи і цукати. Яйце гарненько збиваємо з цукром, кладемо лимонний сік. Поступово додаємо розпушувач, борошно, сіль, горіхи, цукати і цедру. Замішуємо тісто і викладаємо у змащену маслом форму для випічки. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готового кексу даємо охолонути, акуратно виймаємо з форми і подаємо до гарячого чаю або кави.