Іноді так хочеться налити смачного чаю, сісти біля телевізора і взяти розсипчастий ароматний шматок пирога, а краще всього кексик, та ще й не простий, а з цукатами і горіхами. Ми допоможемо вам втілити мрію в реальність і розповімо, як приготувати це казкове ласощі!
Сирний кекс з цукатами
Інгредієнти: яйце - 3 шт.: цукор - 200 г; вершкове масло - 100 г; сир - 100 г; борошно - 350 г; сода; цукати - 200 р. Приготування Отже, беремо яйця і їх гарненько збиваємо з цукром до білої пишної піни. Додаємо розтоплене вершкове масло, сир і борошно. Потім кладемо соду, гашену оцтом, і ретельно перемішуємо. Цукати попередньо обвалюємо в борошні і тільки потім висипаємо в тісто. Беремо форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо рівним шаром сирну масу. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Перевіряємо готовність кексу за допомогою зубочистки, остуджуємо і акуратно виймаємо з форми.
Кекс з цукатами можна також приготувати в хлібопічці. Для цього тісто потрібно перекласти в відерце хлібопічки, витягти лопатку для замішування і виставити режим "Випічка" приблизно на 50 хвилин. Готовий кекс відразу ж дістати з хлібопічки і дати йому охолонути.
Кекс з цукатами і горіхами
Інгредієнти: борошно - 150 р.; яйце - 1 шт.; цукор - 70 г; цукати - 05 ст.; горіхи - 100 г; ванільний цукор - за смаком; розпушувач, сіль; лимонна цедра - 1 ч. ложка; вершкове масло - для змазування. Приготування З лимона акуратно знімаємо цедру, тремо на дрібній тертці. Потім додаємо подрібнені горіхи і цукати. Яйце гарненько збиваємо з цукром, кладемо лимонний сік. Поступово додаємо розпушувач, борошно, сіль, горіхи, цукати і цедру. Замішуємо тісто і викладаємо у змащену маслом форму для випічки. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готового кексу даємо охолонути, акуратно виймаємо з форми і подаємо до гарячого чаю або кави.