Незважаючи на те, що День святого Валентина тільки раз у році, нам все одно хочеться радувати своїх улюблених милими дрібничками з визнаннями в любові, ну а що може бути приємніше їстівного послання від Амура? Випічка у вигляді серця - відмінний варіант побалувати себе і близьких смачним десертом, і якщо магазинні тістечка у вигляді серця вже давно перестали дивувати вас своєю оригінальністю, то ця стаття доведеться як не можна до речі.
Тістечко у вигляді серця
Тістечко у формі серця, а швидше цілий кекс, на зрізі якого ваша пасія побачить визнання в любові, готувати елементарно просто, незважаючи на цікавий зовнішній вигляд. Щоб скоротити час готування, радимо скористатися вже готовими сухими сумішами для кексів, які можна знайти на полицях будь-якого супермаркету. Вони містять борошно і розпушувач, а все, що необхідно від вас - це додати яйця і масло, а після слідувати простим інструкції на упаковці.
Інгредієнти: суха суміш для ванільного кексу - 1 упаковка; суха суміш для шоколадного кексу - 1 упаковка; яйця - згідно з рецептом на упаковці; масло рослинне - згідно з рецептом на упаковці; рожевий харчовий барвник - 1/8 ч. ложки; смакова добавка «Вишня» - 1 ч. ложка; цукрова пудра для прикраси. Приготування Суміш для ванільного кексу замішуємо разом з яйцями і рослинним маслом, додаємо кілька крапель харчового барвника і збиваємо 2 хвилини, додаємо харчовий барвник і продовжуємо збивання ще 1 хвилину. Після, готове тісто можна виливати в прямокутну форму для кексів.
Поки один кекс випікається - починаємо готувати другий, для нього ми замішуємо класичне шоколадне тісто.
Коли вишневий кекс буде готовий, його слід повністю остудити, нарізати на скибочки, а потім з кожного вирізати тістечко-серце за допомогою металевої форми.
Кожне з сердець укладаємо на дно форми стопкою і заливаємо шоколадним тестом.
Далі випікаємо кекс згідно інструкції. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Коли кекс-серце буде готовий, перед подачею його слід остудити, посипати цукровою пудрою і нарізати пару шматків для декору.
Аналогічні тістечка-сердечка можна приготувати з абсолютно будь-яким колірним поєднанням, замінивши шоколадну основу ванільною, мигдальною або бананової. Остиглий десерт можна прикрасити полив цукровою глазур'ю, шоколадом або сиропом. Словом, все в руках вашої фантазії.