У кожній сім'ї знайдуться любителі фруктових пирогів, і якщо ваш будинок не виняток, то рецепти смачних пирогів з ківі припадуть дуже до речі.
Пиріг з ківі в мультиварці
Інгредієнти: ківі - 2 шт.; борошно - 15 склянки; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; ванілін - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 100 г; сметана - 1/2 ст.; волоські горіхи - 1/2 ст. Приготування Ківі вибирайте тугі і наріжте їх невеликими шматочками. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з цукром, яйцями і ваніліном. Збийте все гарненько, а після цього влийте сметану і знову перемішайте. З'єднайте борошно, сіль і соду, і всипте в яєчно-сметанную суміш. Замісіть тісто і додайте в нього подрібнені горіхи та шматочки ківі.
Змастіть чашу мультиварки маслом, вилийте в неї тісто і виберіть режим «Випічка». Готуйте пиріг 1 годину. Після закінчення часу перевірте готовність десерту зубочисткою (вона повинна бути чистою), дістаньте чашу, перекладіть пиріг на блюдо, дайте йому трохи охолонути і пригощайтеся.
Простий пиріг з ківі
Рецепт приготування цього пирога з ківі дуже простий і займає зовсім небагато часу, але смак у нього незабутній.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; масло вершкове - 50 г; молоко - 3 ст. ложки. Для заливки:
мигдаль - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 1 ст. ложка; цукор - 50 г; вершкове масло - 75 р. Приготування Спочатку змішайте цукор, борошно і розпушувач. Потім додайте яйце, молоко і масло і замісіть тісто. Форму для випічки змастіть маслом або застелити папером, викладіть в неї масу, зробивши невеликі бортики.
Ківі очистіть, поріжте кружечками і викладіть на тісто. Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. В цей час подрібніть мигдаль і з'єднайте з іншими компонентами для заливки в каструлі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, весь час помішуючи. Дістаньте пиріг з духовки, вилийте поверх ківі заливку і відправте назад ще на 10 хвилин.
Пиріг з ківі на лимонад
Інгредієнти: ківі - 3 шт.; борошно - 15-2 ст.; лимонад - 200 мл; яйце - 2 шт.; масло рослинне - 100 мл; цукор - 2/3 ст.; розпушувач для тіста - 15 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Ківі очистіть і наріжте невеликими шматочками. Збийте цукор з яйцями і сіллю, налийте до них лимонад і знову добре перемішайте. Потім додайте борошно і розпушувач, і заважайте, поки маса не стане однорідною як сметана.
Форму для запікання змастіть маслом, вилити в неї тісто і зверху розкладіть шматочки ківі, трохи вдавлюючи їх. Поставте пиріг в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Коли він буде готовий, дайте йому трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на блюдо.
Сирний пиріг з ківі
Пиріг з сиром і ківі - це не тільки смачний, але і дуже корисний десерт, який відмінно підійде тим, хто не любить їсти сир в сирому вигляді, але хоче отримувати корисні речовини, що містяться в ньому.
Інгредієнти: сир - 600 г; ківі - 4-5 шт.; вершкове масло - 150 г; борошно - 15 склянки; цукор - 1/3 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/3 ч. ложки. Приготування З'єднайте борошно з содою, розпушувачем і цукром. Додайте розм'якшене масло і перемішайте до отримання крихти. Змішайте її з сиром і перекладіть отримане тісто в змащену маслом форму.
Ківі почистіть, наріжте скибочками і викладіть їх поверх тіста. Накрийте форму фольгою і поставте пиріг в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще хвилин 20. Дайте пирогу охолонути прочиненими духовці і подавайте зі сметаною.