Вернуться назад Распечатать

Банановий пудинг

Банановий пудинг
А чи знаєте ви, що таке пудинг? Правильно! Це десерт з борошна, молока, яєць і цукру з додаванням фруктів. У наші дні господині практично не готують пудинги будинку, але сьогодні ми з вами з легкістю це виправимо і зробимо смачний банановий десерт.

Банановий пудинг - рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • яйце - 3 шт.;

  • банан - 5 шт.;

  • панірувальні сухарі - 1 ст.;

  • ананасовий сік - 05 ст.


  • Приготування
    Як приготувати банановий пудинг? Для початку беремо цукор і гарненько збиваємо його з маслом і жовтками. Потім очищаємо від шкірки банани, раздавливаем їх в пюре і перекладаємо до маслу. Поступово вливаємо ананасовий сік і додаємо панірувальні сухарі. Яєчні білки добре збиваємо до утворення пишної піни і потім перекладаємо в наше тісто. Форму для пудингу змащуємо вершковим маслом, виливаємо приготовану масу і ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку приблизно на 35 хвилин.
    Готовий пудинг з бананів можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. За бажанням можете прикрасити його зверху кружальцями банана, вівсяним печивом або листочками свіжої м'яти.

    Банановий пудинг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • банан - 4 шт.;

  • манна крупа - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • ананасовий сік - 100 мл;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра - для посипання.


  • Приготування
    Яйця поділяємо на білки і жовтки і прибираємо білки на деякий час в холодильник. Жовтки гарненько збиваємо міксером, поступово додаючи цукор. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло і ще раз збиваємо все міксером до отримання пишної однорідної маси. Банани очистити, ламаємо на шматочки, додаємо до них трохи лимонного соку і перетираємо блендером в пюре.
    Банановий пудинг
    Потім додаємо бананову масу в яєчну суміш і добре все перемішуємо. Підливаємо ананасовий сік і всипаємо манну крупу. Залишаємо готове тісто для пудингу приблизно на десять хвилин, щоб манка встигла трохи розбухнути. А ми з вами в цей час збиваємо міксером охолоджені білки з сіллю до міцних піків. Додаємо їх в тісто і вмішуємо акуратними круговими рухами. В результаті у вас повинно вийти повітряне ніжне тісто.
    Чашу мультиварки змащуємо маслом і переливаємо в неї приготовану масу для пудингу. Готуємо десерт 60 хвилин на режимі «Випічка» при закритій кришці мультиварки. Потім дістаємо пудинг, повністю охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.