Вівсяний пиріг - це ідеальний десерт для тих, хто поститься. Він дуже швидко готується, не вимагає дорогих продуктів і завжди виходить шалено смачним і ситним. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування вівсяного пирога.
Вівсяний пиріг з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
вівсяні пластівці - 1 ст.; вівсяне борошно - 1 ст.; насіння - 1 ст. ложка; мед - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; лимонний сік; сіль - за смаком. Для начинки:
яблуко - 3 шт.; коньяк - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; рідкий мед - 2 ст. ложки; лимонний сік - за смаком. Приготування Для приготування вівсяного пирога змішуємо пластівці з борошном, содою, насінням і сіллю. У середину кладемо мед, вливаємо олію і трохи теплої кип'яченої води. Замішуємо еластичне тісто щільне. З нього можна спекти хрустке вівсяне печиво, але у нас з вами інша задача - загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо на 2 дні в холодильник.
Перед приготуванням пирога, дістаємо тісто і даємо йому трохи охолонути. У цей час нарізаємо пластинами яблука, перекладаємо їх в банку, заливаємо коньяком, закриваємо кришкою і трохи струшуємо, щоб всі яблука просочилися. Для заливки змішуємо мед, лимонний сік і оливкову олію.
Тісто гарненько кришимо, потім половину викладаємо у змащену маслом форму. Зверху шар нарізаних яблук, заливаємо медовим сиропом, посипаємо рештою крихтами тіста і запікаємо 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200° духовці. Пиріг з вівсяної муки з яблуками готовий!
Вівсяний пиріг в мультиварці
Інгредієнти: геркулес - 1 ст.; молоко - 1 ст.; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 150 г; розпушувач - 2 ч. ложки; борошно - 15 склянки; яблука і родзинки - за смаком. Приготування Геркулес заливаємо теплим молоком і залишаємо на 30 хвилин, щоб він, як слід розм'як. Цим часом гарненько збиваємо яйця з цукром в пишну піну. Додаємо м'яке вершкове масло і набряклий маргарин. Все ретельно перемішуємо. Потім кладемо заздалегідь замочений ізюм. Чашу мультиварки змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо половину тіста, зверху робимо шар, порізаних яблук і накриваємо залишилася масою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 65 хвилин. Готовий пиріг можна полити розтопленим шоколадом, або посипати цукровою пудрою.