Хочете побалувати себе і рідних, приготуйте медовий бісквіт. Готується він досить просто, а виходить ніжним і м'яким. Про таку випічку кажуть, що вона тане у роті. При цьому медовий бісквіт виходить зовсім не сухим, а досить соковитим.
Як приготувати медовий бісквіт?
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 190 г; яйця - 6 шт.; мед - 2 ст. ложки; цукор - 150 р. Для крему:
згущене молоко - 1 банка; волоські горіхи - 100 р. Приготування У глибоку миску розбиваємо 6 яєць, додаємо цукор і мед, починаємо збивати. Збиваємо близько 8-10 хвилин, за цей час суміш збільшується десь в 3 рази. Тепер в отриману масу додаємо просіяне борошно і перемішуємо акуратно зверху вниз. Викладаємо те, що у нас вийшло в змащену маслом або маргарином форму і відправляємо в духовку. При 180 градусах медовий бісквіт випікається близько півгодини. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою - якщо вона суха, значить корж готовий. Отриманий бісквіт можна подавати і в чистому вигляді до чаю, але смачніше, звичайно, приготувати для нього ще крем. В якості крему для медового бісквіта відмінно підходить варена згущене молоко, перемішана з подрібненими горіхами. Готовий бісквіт розрізаємо на 2 або 3 частини (як ви самі бажаєте) і промазуємо кремом. Верхній корж також промазуємо і посипаємо горіхами.
Медовий бісквіт в мультиварці
Якщо ви щасливий володар мультиварки, обов'язково спробуйте приготувати в ній медовий бісквіт. В мультиварці він відмінно піднімається і не пригорає. Мінімум турбот і максимум смаку.
Інгредієнти: Для тіста: борошно - 2 склянки; мед - 6 ст. ложок; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор - 1 склянка; яйця - 5 шт. Для крему:
сметана - 700 г; цукор - 200 р. Приготування У мед додаємо розпушувач і розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Тепер збиваємо яйця з цукром (збиваємо близько 10 хвилин) і додаємо розтоплений мед, борошно і акуратно вимішуємо тісто ложкою. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом або маргарином, виливаємо отримане тісто і в режимі «Випічка» готуємо 80 хвилин. Якщо ваша мультиварка розрахована максимум на 60 хвилин, то після звукового сигналу ще додаєте 20 хвилин. Перевертати медовий бісквіт в мультиварці не потрібно. Готовий корж виймаємо з чаші, даємо йому охолонути, і розрізаємо на 3-4 коржа. Торт «Медовий бісквіт» можна приготувати з різними кремами, крем зі згущеного молока описано в попередньому рецепті. Ще дуже смачно виходить зі сметанним кремом. Для цього сметану змішуємо з цукром і збиваємо до розчинення цукру. Можна також використовувати цукрову пудру, вона розчиниться швидше. Отриманим змащуємо кремом коржі. Одним з переваг цього торта над звичайним медовиком в тому, що довго просочуватися йому не потрібно. Достатньо буквально півгодини - і торт можна подавати до столу.
Рецепт медового бісквіта на соді з медовою просоченням
Цей тортик точно припаде до смаку любителям меду, адже в цьому рецепті він не тільки в тісті, але і для просочення бісквіта теж медова.
Інгредієнти: Для тіста: борошно - 15 склянки; цукор - 100 г; яйця - 4 шт.; сода - 1 ч. ложка; мед - 2 ст. ложки. Для просочення:
рідкий мед - 150 мл; лимонний сік - 50 мл Приготування Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо з цукром до утворення пишної піни, потім додаємо
з одного інгредієнта: жовтки, мед, соду, гашену оцтом і просіяне борошно. По консистенції готове тісто має нагадувати густу сметану. Виливаємо його в роз'ємну форму і випікаємо в духовці при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Бісквіту даємо охолонути, не виймаючи його з форми. До речі, в тісто ви можете додати більшу кількість цукру. Але так як у нас йде медова для просочення бісквіта, то торт виходить ну дуже солодким. Бісквіт розрізаємо на кілька коржів. Для просочення ми нагріваємо мед, змішаний з лимонним соком в каструльці з товстим дном, варимо близько 5 хвилин, суміш повинна почати густіти. Тепер нашу просочення можна знімати з вогню. Даємо їй трохи охолонути, і змащуємо нею коржі. Верх торта можна прикрасити розтопленим шоколадом і горіхами.