До вас з хвилини на хвилину мають прийти гості, а у вас зовсім немає нічого до чаю? Звичайно, можна швиденько збігати в найближчий магазин або кондитерську, але ми пропонуємо вашій увазі кілька цікавих, а головне швидких рецептів приготування солодкого ананасового пирога. Готується він всього за 30 хвилин, але зате виходить незвичайно смачним, ніжним і просто тане в роті. Отже, приступимо?
Ананасовий пиріг в мультиварці
Інгредієнти: вершкове олія - 200 г; цукровий пісок - 150 г; куряче яйце - 3 шт.; пшеничне борошно - 250 г; розпушувач - 10 г; коричневий цукор - 20 г; ванілін - 3 г; консервовані ананаси кільцями - 200 р. Приготування Спочатку розтоплюємо трохи вершкового масла, додаємо курячі яйця, ванілін і цукор, добре збиваємо міксером до однорідного стану. Поступово всипаємо заздалегідь просіяне пшеничне борошно і розпушувач, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин при кімнатній температурі. Цим часом змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом, а дно посипаємо коричневим цукром, для того, щоб надати пирога апетитний карамельний колір. Далі викладаємо кільця ананаса, а решту дрібно ріжемо й додаємо в тісто, яке виливаємо зверху. Випікаємо пиріг з ананасів протягом 60 хвилин, виставивши мультиварці на режимі "Випічка". Потім акуратно перевертаємо його на плоске блюдо і подаємо до столу.
Ананасовий пиріг зі згущеним молоком
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; згущене молоко - 100 мл; борошно - 15 склянки; розпушувач - 1 ст. ложка; консервовані ананаси шматочками - 200 р. Приготування Гарненько збиваємо яйця зі згущеним молоком - до однорідного стану. Потім всипаємо борошно, розпушувач і ретельно перемішуємо. Тісто має нагадувати по консистенції звичайну сметану. Потім беремо форму для випічки змащуємо маслом і акуратно виливаємо приготоване тісто. Викладаємо зверху шматочки консервованих ананасів і злегка придавлюємо їх. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 175°С духовці приблизно 20 хвилин. Ось і все, по закінченню часу запашний і смачний ананасовий пиріг готовий.
Ананасовий пиріг перевертиш
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 4 шт.; цукор - 200 г; пшеничне борошно - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 10 г; ванілін - за смаком. Для основи:
вершкове масло - 75 г; коричневий цукор - 100 г; рубані волоські горіхи - 200 г; консервований ананас - 200 р. Приготування Отже, спочатку беремо форму для випічки, ставимо на дуже слабкий вогонь, кидаємо невеликий шматочок вершкового масла і розтоплюємо його. Далі кладемо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Потім додаємо дрібно рубані волоські горіхи і перемішуємо. З консервованих ананасів обережно зливаємо весь сік і розрізаємо кільця навпіл. Викладаємо ананаси поверх карамелі з горіхами у вигляді ромашки.
Далі приступаємо до приготування тіста. Для цього відокремлюємо білки від жовтків.
Жовтки збиваємо з цукром в пишну білу масу. Додаємо ванілін за смаком, масло і все перемішуємо. Білки збиваємо в щільну піну і обережно вводимо в желточную масу. Додаємо борошно з розпушувачем і акуратно розмішуємо.
Заливаємо цим тестом підготовлену форму з фруктами і відправляємо її в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. По закінченню часу дістаємо форму з пирогом і відразу ж швидким рухом перевертаємо на плоске блюдо. Подаємо ананасовий перевернутий пиріг до чаю теплим або холодним.
Ви також можете зробити цей десерт не тільки з ананасами, але і зі свіжими абрикосами, персиками або ягодами.