Домашню випічку люблять, звичайно ж, все. Правда, зазвичай вважається, що спечені солодощі - це як би страва вихідного або святкового дня, тому що вони забирають надто багато часу. Але є рецепти, які досить прості і чудово смачні. Одним з них є пиріг з сухофруктами.
Рецепт пирога з сухофруктами
Інгредієнти: чорний міцний чай - 300 мл; курага - 1 ст.; родзинки - 1 ст.; лимон - 05 шт.; апельсин - 05 шт.; горіхи - 05 склянки; мед - 2 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; борошно - 1 ст.; цукор. Приготування Як спекти пиріг з сухофруктами? Для почав нарізаємо головні інгредієнти і заливаємо окропом. Далі заварюємо міцний чорний чай, додаємо в нього цукор і мед, добре розмішуємо до повного розчинення. Лимон і апельсин очищаємо і подрібнюємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. Отриману суміш цитрусових з'єднуємо з чаєм, додаємо откинутие на друшляк сухофрукти і дрібно порубані горіхи.
Сюди ж додаємо трохи борошна, додаємо соду, гашену оцтом, оливкове масло і гарненько розмішуємо до однорідної досить густого стану. Деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на нього тісто. Присипаємо зверху крупнокристалічним цукром, щоб в результаті у нас вийшла карамельна хрустка скоринка.
Ставимо деко в попередньо розігріту до 190° духовку і випікаємо пиріг з сухофруктами приблизно 45 хвилин.
Пиріг з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 200 г; сода - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; цукор - 100 г; сметана - 250 мл; суміш сухофруктів - 150 г; мигдаль - 50 г; цукрова пудра для прикраси; вершкове масло - 20 р. Приготування Для приготування пирога з сухофруктами і горіхами, беремо сметану, наливаємо її в миску, змішати з содою і даємо постояти хвилин 15 при кімнатній температурі. Цим часом змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом, викладаємо на дно сухофрукти, посипаємо зверху великим цукром. В окремій ємності збиваємо яйце зі сметаною і цукром до пишної міцного стану. В кінці підсипаємо потихеньку борошно. Подрібнюємо мигдаль і додаємо його в тісто. Суміш ще раз гарненько перемішуємо, переливаємо акуратно в чашу і випікаємо мигдальний пиріг з сухофруктами в мікрохвильовці 45 хвилин на режимі «Випічка». Готовий десерт остуджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю!