Пиріг з червоною смородиною - це чудовий десерт до приходу гостей, як і будь-який інший пиріг зі смородиною ! Давайте дізнаємося, як же його спекти.
Рецепт пирога з червоною смородиною
Інгредієнти: борошно - 400 г; маргарин - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; червона смородина - 300 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо і змішати з розм'якшеним маргарином. Білки відділяємо від жовтків і прибираємо в холодильник, а жовтки розтираємо цукром. З'єднуємо масляну крихту з жовтками і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кулю, прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Форму змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо тісто. Випікаємо в розігрітій духовці до напівготовності.
Червону смородину розтираємо з цукром, злегка уварюють на малому вогні до його повного розчинення. Охолоджені білки збиваємо з цукровою пудрою до утворення пишної білої піни. Спечену кошичок акуратно виймаємо з духовки, наповнюємо смородиною, і зверху викладаємо білки. Знову ставимо на невеликий вогонь і випікаємо до легкого підрум'янення білків.
Відкритий пиріг з замороженої червоною смородиною
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; вершкове масло - 120 г; цукор - 100 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки. Для начинки:
червона смородина - 300 г; сир - 400 г; вершковий сир - 100 г; сметана - 3 ст. ложки; цукор - 200 г; яйце - 2 шт.; ванільний цукор - 1 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо разом з розпушувачем. Холодне масло нарізаємо кубиками, додаємо до борошна і вимішуємо до отримання крихт. Додаємо цукор і яйце. Скачуємо масу його в кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Тим часом готуємо начинку. Для цього збиваємо яйця з цукром, додаємо сир, сметану, сир. Збиваємо все міксером до однорідної маси.
Викладаємо тісто в роз'ємну форму, зробивши бортики, зверху кладемо начинку і заморожені ягоди. Ставимо пиріг з червоної смородини в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Подаємо в теплому вигляді разом з компотом із червоної смородини .