Згущене молоко домашнього приготування куди корисніше магазинної, адже готується вона тільки з натуральних компонентів без всяких добавок. Але багато хто не бажають возитися з нею через брак вільного часу. Мабуть вони абсолютно не підозрюють, що існують варіанти приготування ласощів за п'ятнадцять хвилин. Саме такі рецепти приготування домашньої згущеного молока ми пропонуємо нижче. Спробуйте скористатися ними, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.
Як приготувати домашню згущене молоко - рецепт за 15 хвилин
Інгредієнти: молоко незбиране – 200 мл; пудра цукрова – 200 г; масло вершкове – 20 р. Приготування Для швидкого приготування домашньої згущеного молока за 15 хвилин змішуємо в ковшике або підходящої каструльці незбиране молоко з цукровою пудрою і вершковим маслом і розташовуємо на плиті, зменшивши вогонь до мінімального. Прогріваємо суміш, постійно помішуючи, до повного закипання, а потім додаємо вогонь до середньої інтенсивності і варимо вміст посудини, не припиняючи заважати, протягом рівно десять хвилин. В цей час молочна суміш буде сильно пінитися і вирувати. Так і повинно бути. По закінченні відведеного часу знімаємо ємність зі згущеним молоком з вогню і ставимо в посудину з крижаною водою до повного охолодження. Спочатку згущене молоко виходить досить рідка, але згодом, після остигання, значно густіє.
Не рекомендуємо відступати від запропонованої технології приготування згущеного молока за даним рецептом, наприклад, поварив її більше або менше, або ж використовуючи трохи інші пропорції компонентів, інакше не можна буде гарантувати відмінного кінцевого результату. Згущене молоко може бути в результаті або занадто рідким, або ж почне кристалізуватися на наступний день.
Як зробити згущене молоко своїми руками з молока та цукру всього за 15 хвилин?
Інгредієнти: молоко незбиране – 200 мл; цукровий пісок – 180 г; молоко сухе – 100 р. Приготування Даний рецепт приготування швидкої згущеного молока за п'ятнадцять хвилин передбачає використання і цільного сухого молока і цукру. Для його реалізації змішуємо спочатку сухе молоко з цукровим піском, а потім поступово підливаємо незбиране молоко рідке та безперервно інтенсивно розмішуємо при цьому суміш віночком. Ставимо каструльку на вогонь і прогріваємо, безперервно помішуючи, до кипіння. На це піде приблизно п'ять хвилин часу. Після цього варимо згущене молоко ще не більше десяти хвилин, продовжуючи процес помішування. Після повного охолодження перекладаємо готову згущене молоко в підходящу скляну ємність з кришкою.