Вернуться назад Распечатать

Пісні цукерки

Пісні цукерки
Більшість віруючого православного народу дотримуються сорокаденний піст. Ах, а як же в ці дні шалено хочеться солоденького, якого повно на прилавках магазинів але, на жаль, з вмістом заборонених нам тваринних жирів. Не впадайте у відчай, тому що ми знаємо, як приготувати дуже смачненькі пісні цукерки і з задоволенням розповімо вам, у своїх рецептах, як зробити їх самим в затишних домашніх умовах.

Пісні шоколадні цукерки своїми руками


Інгредієнти:

  • чорний шоколад (95%) – 2 плитки (200 г);

  • вишня у власному соку – 1 банка (05 л);

  • мигдаль (очищений) – 90 р.


  • Приготування
    Беремо справжній, чорний шоколад, який не має у своєму складі звичайного або сухого молока і відповідно без інших тварин компонентів. Викладаємо його в ємність поставлену на водяну баню і помішуючи, повністю розплавляємо. Клітинки спеціальної форми з силікону, для виготовлення цукерок, рясно змащуємо (без пробілів) шоколадом. Після виставляємо її десь на 20 хвилин у камеру холодильника.
    Вишню відкидаємо з банки на друшляк, а сироп збираємо в підставлену під нього ємність. Мигдаль кладемо в кавомолку і подрібнюємо його до стану подібного борошні. Відливаємо 100 грам сиропу, вливаємо його в піалу з мигдальною борошном і перемішуємо її з ним, до отримання не сильно рідкої кашки.
    Дістаємо форму і поміщаємо по центру кожної з комірок, вишеньку. Прикриваємо її невеликою кількістю кашки з борошна мигдалю з сиропом і заливаємо до країв формочок залишилися чорним шоколадом. Форму знову відправляємо в холод і до повного застигання шоколаду чекаємо на 30-40 хвилин.

    Пісні цукерки з какао


    Інгредієнти:

  • темний какао – 25 ст. ложки;

  • вода – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра – 90 г;

  • ванілін – 1/3 ч. ложки;

  • очищені насіння соняшнику – 80 г;

  • ядра волоських горіхів – 80 р.


  • Приготування
    У велику турку або металеву кружку насипаємо темний какао з цукровим піском і доливаємо до них рослинне масло, питну воду. Ставимо все на конфорку з повільним вогнем і помішуючи, доводимо отриманий шоколад до кипіння. Після проварюємо його 3 а то і 4 хвилини і відставляємо, щоб він трохи охолов.
    Насіння соняшнику разом з ядрами волоських горішків прокручуємо через м'ясорубку з частою гратами. Висипаємо в цю суміш ванілін, просіяне цукрову пудру і перемішуємо всі разом. Виливаємо сюди трохи остиглий шоколад, знову все перемішуємо ложкою і отримуємо однорідну масу, з якої ми катаємо чистими руками кульки, подібні невеликим круглим конфеткам. Викладаємо їх на велике плоске блюдо і для застигання цукерок, ставимо тарілочку з ними в холодильник. Дістаємо їх через 45-50 хвилин, обвалюємо половину цих чудових, пісних цукерок в темному какао, а другу їх частина в цукровій пудрі.

    Пісні цукерки із сухофруктів і горіхів


    Інгредієнти:

  • ізюм темний – 60 г;

  • ізюм світлий – 60 г;

  • фініки – 120 г;

  • курага – 120 г;

  • фундук (очищений) – 150 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • гречаний мед – 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Пісні цукерки

    Фініки разом з курагою замочуємо хоча б на годину в холодній воді. Після зливаємо з сухофруктів воду, з фініків дістаємо непотрібні нам кісточки і прокручуємо їх разом з двома видами родзинок, очищеним фундуком і курагою на дрібну сітку м'ясорубки. З лимона зчищаємо або зрізаємо шкірку, розрізаємо, витягаємо з серединки кісточки і слідом пропускаємо через м'ясорубку. Перемішуємо його з усією масою, яку в процесі заправляємо гречаним медом. Постійно змочуємо ручки у воді і ліпимо з отриманої суміші цукерки. Ставимо їх десь на 50-60 хвилин в холодильну камеру, а після можна буде насолодитися їх незвичайним смаком з чашкою улюбленого чаю.