Більшість віруючого православного народу дотримуються сорокаденний піст. Ах, а як же в ці дні шалено хочеться солоденького, якого повно на прилавках магазинів але, на жаль, з вмістом заборонених нам тваринних жирів. Не впадайте у відчай, тому що ми знаємо, як приготувати дуже смачненькі пісні цукерки і з задоволенням розповімо вам, у своїх рецептах, як зробити їх самим в затишних домашніх умовах.
Пісні шоколадні цукерки своїми руками
Інгредієнти: чорний шоколад (95%) – 2 плитки (200 г); вишня у власному соку – 1 банка (05 л); мигдаль (очищений) – 90 р. Приготування Беремо справжній, чорний шоколад, який не має у своєму складі звичайного або сухого молока і відповідно без інших тварин компонентів. Викладаємо його в ємність поставлену на водяну баню і помішуючи, повністю розплавляємо. Клітинки спеціальної форми з силікону, для виготовлення цукерок, рясно змащуємо (без пробілів) шоколадом. Після виставляємо її десь на 20 хвилин у камеру холодильника.
Вишню відкидаємо з банки на друшляк, а сироп збираємо в підставлену під нього ємність. Мигдаль кладемо в кавомолку і подрібнюємо його до стану подібного борошні. Відливаємо 100 грам сиропу, вливаємо його в піалу з мигдальною борошном і перемішуємо її з ним, до отримання не сильно рідкої кашки.
Дістаємо форму і поміщаємо по центру кожної з комірок, вишеньку. Прикриваємо її невеликою кількістю кашки з борошна мигдалю з сиропом і заливаємо до країв формочок залишилися чорним шоколадом. Форму знову відправляємо в холод і до повного застигання шоколаду чекаємо на 30-40 хвилин.
Пісні цукерки з какао
Інгредієнти: темний какао – 25 ст. ложки; вода – 1 ст. ложка; рослинне масло – 1 ст. ложка; цукор – 2 ст. ложки; цукрова пудра – 90 г; ванілін – 1/3 ч. ложки; очищені насіння соняшнику – 80 г; ядра волоських горіхів – 80 р. Приготування У велику турку або металеву кружку насипаємо темний какао з цукровим піском і доливаємо до них рослинне масло, питну воду. Ставимо все на конфорку з повільним вогнем і помішуючи, доводимо отриманий шоколад до кипіння. Після проварюємо його 3 а то і 4 хвилини і відставляємо, щоб він трохи охолов.
Насіння соняшнику разом з ядрами волоських горішків прокручуємо через м'ясорубку з частою гратами. Висипаємо в цю суміш ванілін, просіяне цукрову пудру і перемішуємо всі разом. Виливаємо сюди трохи остиглий шоколад, знову все перемішуємо ложкою і отримуємо однорідну масу, з якої ми катаємо чистими руками кульки, подібні невеликим круглим конфеткам. Викладаємо їх на велике плоске блюдо і для застигання цукерок, ставимо тарілочку з ними в холодильник. Дістаємо їх через 45-50 хвилин, обвалюємо половину цих чудових, пісних цукерок в темному какао, а другу їх частина в цукровій пудрі.
Пісні цукерки із сухофруктів і горіхів
Інгредієнти: ізюм темний – 60 г; ізюм світлий – 60 г; фініки – 120 г; курага – 120 г; фундук (очищений) – 150 г; лимон – 1 шт.; гречаний мед – 25 ст. ложки. Приготування Фініки разом з курагою замочуємо хоча б на годину в холодній воді. Після зливаємо з сухофруктів воду, з фініків дістаємо непотрібні нам кісточки і прокручуємо їх разом з двома видами родзинок, очищеним фундуком і курагою на дрібну сітку м'ясорубки. З лимона зчищаємо або зрізаємо шкірку, розрізаємо, витягаємо з серединки кісточки і слідом пропускаємо через м'ясорубку. Перемішуємо його з усією масою, яку в процесі заправляємо гречаним медом. Постійно змочуємо ручки у воді і ліпимо з отриманої суміші цукерки. Ставимо їх десь на 50-60 хвилин в холодильну камеру, а після можна буде насолодитися їх незвичайним смаком з чашкою улюбленого чаю.