Дуже часто після приготування деяких страв, найчастіше десертів і випічки, залишаються не біля справ яєчні білки. У такому випадку прекрасним способом їх застосування буде приготування неймовірно смачного десерту - безе. Рекомендуємо класичні рецепти цього солодкого продукту в духовці і мікрохвильовій печі. Для їх реалізації вам також обов'язково знадобиться міксер, так як без його допомоги збити білкову масу до потрібної консистенції буде надзвичайно складно.
Безе - класичний рецепт вдома в духовці
Інгредієнти: білки яєчні середнього розміру – 3 шт.; пісок цукровий – 250 г; вода очищена – 90 мл; сік лимонний – 15 мл Приготування Для того щоб приготувати класичне безе спочатку підготуємо сироп. Для цього в кухлик або невелику каструльку додаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Маємо ємність на вогонь і прогріваємо масу, помішуючи, до кипіння. Потім продовжуючи помішування, уварюють сироп до густини, при якій його крапля, опущена в холодну воду, перетворюється на м'який кульку.
Яєчні білки перетворюємо за допомогою міксера в міцну піну і, не припиняючи збивання, тоненькою цівкою вливаємо підготовлений гарячий цукровий сироп. Продовжуємо працювати міксером ще протягом п'яти хвилин, після чого вливаємо лимонний сік і ще трохи збиваємо. Тепер перекладаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо на силіконовий килимок порції діаметром близько п'яти сантиметрів. Поміщаємо заготовки в прогріту до ста градусів духовку і підсушуємо вироби при таких умовах близько години, трохи прочинивши дверцята. Далі залишаємо безе до повного охолодження вже у вимкненій духовці, а потім перекладаємо на блюдо і насолоджуємося.
Безе - класичний рецепт в мікрохвильовці
Інгредієнти: яєчний білок середнього розміру – 1 шт.; пудра цукрова – 260 г; сіль – 1 маленька щіпка. Приготування Для приготування безе в мікрохвильовці, свіжий, охолоджений яєчний білок збиваємо з маленькою дрібкою солі до щільної піни, після чого додаємо порціями цукрову пудру і збиваємо до однорідності і гладкості. Отриману густу масу відсаджуємо за допомогою кондитерського мішка, шприца або звичайної ложки на лист пергаменту і ставимо в мікрохвильову піч. Включаємо прилад на півтори хвилини при потужності 750 Вт. По завершенні процесу не відкриваємо дверцята пристрою ще протягом хвилини, а потім перекладаємо готові безе на блюдо і подаємо до чаю.
Безе - класичний рецепт в духовці з цукром
Інгредієнти: білки яєчні середнього розміру – 4 шт.; пісок цукровий – 250 г; ванільний порошок – 1 щіпка; борошно пшеничне – 30 г; олія рослинна – 20 мл Приготування В даному випадку для приготування безе в духовці ми не будемо використовувати цукровий сироп. Охолоджені свіжі білки відразу ж збиваємо до щільної піни в мисці або іншій зручній посудині. Можна додатково додати зовсім небагато солі для поліпшення процесу збивання та отримання потрібної щільності білкової маси або
ж додати на кінчику ножа лимонної кислоти. Тільки коли білки вже будуть добре збиті, підсипаємо потроху цукровий пісок і збиваємо масу тепер вже до повного розчинення всіх цукрових кристалів. Деко застеляємо пергаментным листом, який у свою чергу промасливаем рослинним маслом без аромату і припыливаем трохи пшеничного борошном. На підготовлену поверхню відсаджуємо невеликі порції підготовленої солодкої білкової маси і відправляємо подсушиваться в духовку, яку заздалегідь розігріємо до 100 градусів. В залежності від розміру виробів для їх приготування в духовці знадобиться від тридцяти до шістдесяти хвилин.