Кожен, хто хоча б один раз спробував пончики, залишається їх шанувальником на все життя. І хоча це не найкорисніша їжа, іноді можна побалувати себе таким чудесним ласощами. І, звичайно ж, якщо приготувати пончики самостійно, вони будуть не такими шкідливими, як куплені в магазині.
Самими смачними і ароматними виходять бананові пончики, тому якщо ви хочете навчитися готувати їх у себе вдома, вам знадобляться рецепти підібрані нами.
Як приготувати бананові пончики?
Для того, щоб зробити пончики вам знадобиться фритюрниця, але якщо такий у вас на кухні немає, замість неї можна використовувати глибокий казан.
Інгредієнти: банан - 1 шт.; йогурт - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; борошно - 1 1/2 ст.; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 3 ст. ложки; кориця мелене - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; горілка - 2 ст. ложки; олія для смаження. Приготування Отже, як же зробити бананові пончики? Банан наріжте шматочками, і зверніть увагу, що він повинен бути дуже стиглим. Змішайте його, йогурт, цукор, яйце, сіль і масло в блендері. В отриману масу додайте просіяне борошно, розпушувач, горілку, і замісіть тісто. Зачерпивайте його столовою ложкою і смажте у фритюрі, поки пончики не стануть золотисто-коричневого кольору.
Викладіть їх на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому жиру, після чого перекладіть на блюдо. Змішайте корицю з цукровою пудрою і посипте цією сумішшю готові пончики. Подавайте їх до столу з морозивом, будь-яким фруктовим соусом або просто з чаєм.
Пончики з бананів
Принадність цього десерту полягає не тільки в чудовому смаку, але також в легкості і швидкості приготування. Пончики можна встигнути приготувати, навіть якщо ви дізналися про прихід гостей за 15 хвилин.
Інгредієнти: банан - 3 шт.; яйця - 2 шт.; розпушувач для тіста - 1 уп. (15 г); борошно - 150 г; цукор - 75-100 г; рослинна олія для смаження. Приготування З бананів зніміть шкірку і розімніть їх виделкою. Додайте до отриманої банановому пюре яйця і ретельно все перемішайте. Після цього всипте в масу цукор, борошно і розпушувач і замісити м'яке тісто.
Рослинна олія розігрійте у фритюрі, тісто беріть чайною ложкою і викладайте в киплячу олію. Смажте пончики до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок і не збільшаться в розмірах. Готові пончики викладіть на серветку на кілька хвилин, щоб з них стік зайвий жир, а після цього подавайте до столу з будь-яким джемом, солодким соусом або взагалі без нічого, вони і так виходять дуже смачними.
Пончики з бананом - рецепт
Інгредієнти: банани - 3 шт.; борошно - 125 г; лимон - 1 шт.; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; рослинне масло. Приготування З лимона зніміть цедру і подрібніть її, а також видавіть сік. Банани очистіть, поріжте дрібними шматочками, посипте їх столовою ложкою цукру, цедрою лимона і полийте лимонним соком. У мисці з'єднайте яйце, сіль і столову ложку цукру. Добре перемішайте всі, після чого додайте до них борошно і дріжджі і замісіть однорідне тісто. Влийте в нього 100 мл води.
Нарізані банани змішайте з приготованим тестом.
Розігрійте масло у фритюрниці, і викладайте в неї пончики столовою ложкою. Смажте їх до золотистого кольору, потім покладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир, а потім перекладіть на блюдо і пригощайте гостей.
Зверніть увагу, що хоча у всіх рецептах для приготування пончиків використовується фритюрниця, бананові пончики можна робити і на сковороді. Правда, у такому разі вони можуть вийти менш пишним.
Якщо після приготування пончиків у вас залишаться банани, то ви завжди можете зробити банановий пудинг або бананові оладки .