Нижче ми розповімо, як приготувати кондитерську мастику своїми руками в домашніх умовах і, можливо, освоївши запропоновані рецепти, поборотися за звання кращого творіння солодкого зможете і ви.
Рецептів кондитерської мастики існує маса. Одні вважають за краще готувати її з желатином, інші з сухого молока, а деякі поєднують кілька основ в одному рецепті. Але всі варіанти об'єднує єдина і незамінна цукрова пудра, яка поєднується з додатковими інгредієнтами, що надають їй пластичність. Ми сьогодні зупинимося на рецепті приготування кондитерської мастики з жувального зефіру маршмеллоу. З нею дуже легко працювати, вона прекрасно розкочується для покриття тортів, а також дуже пластична при формуванні з неї різних фігур і візерунків.
Як зробити кондитерську мастику в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: дрібна цукрова пудра – приблизно 3 склянки; зефір маршмеллоу – 190 г; сік лимона – 2 ст. ложки. Приготування Маршмеллоу висипаємо в миску скляну і поміщаємо секунд на двадцять у мікрохвильову піч, попередньо сбризнув соком лимона. За цей час зефирины повинні розбухнути і збільшитися в розмірі вдвічі, тому враховуємо це при виборі посудини.
Тепер перемішуємо маршмеллоу ложкою, поступово підсипаючи просіяне цукрову пудру. Коли маса стане досить густий, викладаємо її на стіл, попередньо присипавши його трохи цукрової пудрою, і
вимішуємо мастику до повного відставання від рук і столу, підсипаючи за потреби ще цукрову пудру.
Якщо є необхідність розфарбувати мастику в різні кольори, то відщипуємо необхідна її кількість, додаємо гелевий барвник і вимішуємо до отримання рівномірного кольору.
З різнобарвною кондитерської мастики можна сформувати красиві квіти або ж зліпити фігурки під певну тематику, обрану для декорування торта. Будь-яку вашу ідею прикраси вироби можна реалізувати, взявши за основу описаний вище рецепт приготування мастики. Звичайно ж, це потребує чимало вільного часу і терпіння. І якщо ви володієте і тим і іншим, то у вас неодмінно все вийде.