Смажені банани досі можна вважати екзотикою в наших краях, але на ділі це ласощі вже давно прижилося в усьому світі. Якщо ви хочете приєднатися до загального гастрономічного божевілля, то ми докладно розповімо вам про те, як посмажити банани в рецептах нижче.
Як смачно посмажити банани на сковороді?
Якщо ви вирішите просто посмажити банани без яких-небудь добавок, то не потрібно запам'ятовувати ніякого хитромудрого списку інгредієнтів: масло, не переспілі банани, і можна пробувати. Головне, взяти достатню кількість масла і глибоку посуд, щоб шматочки бананів занурювалися в розігріте масло приблизно наполовину.
Розігрійте рослинне масло або його суміш з вершковим і занурте в неї нарізані поперек банани. Дочекайтеся, поки шматочки стануть зажаристыми і рум'яними з однією з сторін, а лише потім переверніть їх. Викладіть шматочки бананів на паперові рушники або серветки відразу після приготування, а потім подавайте їх з солодким соусом, медом або розтопленим шоколадом.
Як правильно посмажити банани на сковороді з цукром?
Альтернатива обжарке у великій кількості олії – карамелізація, яку легко здійснити, якщо підсипати на сковороду трохи цукру.
Інгредієнти: банани - 2 шт.; цукор - 45 г; вершкове масло - 50 р. Приготування Покладіть шматочки бананів в розігріте вершкове масло. Стежачи за тим, щоб масло не надто розігрівалося і не підгоряло, всипте цукор і дайте кристалам розплавитися. Після розплавлення поливайте банани готової карамеллю до тих пір, поки вони не придбають легкий рум'янець і не стануть м'якше.
Як правильно посмажити банани?
Якщо ви хочете подавати смажені банани не тільки на тостах, вафлях або млинці , а перетворити їх в самостійний снек, то виходом стане паніровка. Паніровані банани зручно їсти руками і вмочати в соус, також вони ідеально підходять для великих компаній ласунів.
Інгредієнти: банани - 4 шт.; яйця - 2 шт.; кукурудзяні пластівці - 1 ст.; цукор - 1/2 ст.; мелена кориця - 1 ч. ложка; рослинна олія для смаження. Приготування Банани наріжте брусочками. Кукурудзяні пластівці розкришите і змішайте з цукровим піском і меленою корицею. Збийте яйця і занурте в них шматочки бананів, після чого обваляйте кожен з них в суміші для панирования і опустіть у вируюче масло. Коли паніровка стане золотистою, банани викладають на серветки і відразу ж подають.