Такий чудовий, легкий, корисний і взагалі дієтичний десерт, як запечені яблука ще треба пошукати. Тут не використовується борошно, а замість цукру можна додати мед. Можна сміливо поласувати після вечері і впевнено давати діткам.
Рецепт запечених яблук з сиром в мультиварці
Дуже корисний, легкий і смачний десерт. Такими яблучками можуть побалувати себе навіть ті, хто сидить на дієті, тільки тоді з рецепту варто виключити цукор.
Інгредієнти: яблука великі – 5 шт.; сир – 200 г; родзинки – 30 г; яєчний жовток – 1 шт.; цукор – 30 г; вершкове масло – 20 г; ванілін. Приготування З яблук зрізаємо капелюшок, з тієї сторони де хвостик. Тонким ножем вичищаємо серединку з насінням. Сир звичайно краще взяти домашній, він не тільки корисний, але ще з ним буде смачніше, т. к. він залишиться з крупинками. Змішуємо сир з цукром, ваніллю і жовтком. Також додаємо запарений і потім обсушенный родзинки, можна до речі взяти і якісь горішки. Начиняємо сирною начинкою яблучка, можна накрити їх капелюшками, а можна не накривати. Тоді на сирі утворюється красива корочка. Чашу мультиварки застеляємо фольгою, кладемо в неї шматочок олії, викладаємо яблука і запікаємо в режимі випічки 30 хвилин.
Яблука, запечені в мультиварці з медом для дитини
З чотирьох яблук тут виходить три порції, т. к. одне піде на начинку.
Інгредієнти: яблуко – 4 шт.; мед – 30 г; апельсин – 1/2 ; вершкове масло; Приготування З трьох яблук робимо своєрідні барила, тобто зрізаємо кришечку і видаляємо всю неїстівну серединку. Всередині утворюється порожнина, яку ми заповнимо начинкою. Для начинки одне яблуко очистимо від шкірки і натремо на тертці м'якоть. Апельсин поріжемо невеликими кубиками, змішаємо фрукти з медом. Можна натерти трохи цедри з апельсина для аромату, оскільки тут ми не використовуємо ні ваніль, ні корицю. Наповнюємо наші барила начинкою і переміщаємо в чашу мультиварки, попередньо змастивши її олією. Готуємо буквально 20 хвилин в режимі «Випічка».
Як приготувати запечені яблука мультиварці з корицею?
Купувати яблука для цього рецепта краще кисло-солодкі, т. к. начинка досить таки солодка, так вийде ідеальний смак. Ну якщо у вас все-таки яблука солодкого сорту використовуйте трохи лимонного соку в начинці.
Інгредієнти: яблуко – 6 шт; курага – 100 г; горіхи – 100 г; цукор коричневий – 50 г; кориця – за смаком. Приготування Я блоки готуємо як завжди для запікання, зрізаємо капелюшок, позбавляємося від нутрощів. Тільки в цьому випадку можна навіть вибрати трохи більше м'якоті, щоб влізло більше начинки. А начинкою у нас буде суміш кураги, горіхів і цукру, можна для соковитості дорізати також і м'якоть від яблук. Природно додаємо в начинку корицю і фаршируємо яблучка. Запікаємо їх залежно від щільності 20-30 хвилин. При подачі можна посипати цукровою пудрою.