Вернуться назад Распечатать

Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт

Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
В останні роки дуже часто торти стали прикрашати виробами з мастики. Виходить просто неймовірна краса – адже з неї можна створити фігурки різних героїв, зробити красивий фон, квіти і багато іншого. Як зробити мастику із зефіру, читайте нижче.

Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт


Інгредієнти:

  • зефір білий – 200 р;

  • цукрова пудра просеянная – 300 г;

  • свіжовичавлений сік лимона – 20 мл


  • Приготування
    Зефір ділимо на половинки. Потім поміщаємо його в миску і розтоплюємо в мікрохвильовці протягом 20 секунд при максимальній потужності. Тут же додаємо сік лимона і цукрову пудру, яку обов'язково потрібно попередньо просіяти і вимішуємо мастику. Потім загортаємо її в плівку і на 40 хвилин ставимо в холод. Після цього її можна розкочувати і використовувати далі.

    Мастика з жувального зефіру


    Інгредієнти:

  • масло натуральне вершкове – 40 г;

  • жувальний зефір маршмеллоу – 200 г;

  • крохмаль;

  • цукрова пудра просеянная – 400 р.


  • Приготування
    Жувальний зефір поміщаємо в миску, туди ж кладемо вершкове масло і відправляємо в мікрохвильову піч з максимальною потужністю на півхвилини. Вироби добре збільшаться в обсязі і почнуть плавитися. Частинами додаємо в миску попередньо просіяне цукрову пудру і розмішуємо до однорідного стану. Коли маса вже сильно загусне, поміщаємо її на робочу поверхню і вимішуємо руками, як тісто, підсипаючи пудру. В результаті вийде пластична маса типу пластиліну. За бажанням додаємо барвники і приступаємо до роботи. Мастику з зефіру маршмеллоу потрібно розкачати на поверхні, притрушенной картопляним крохмалем.

    Мастика для торта з зефіру


    Інгредієнти:

  • зефір маршмеллоу – 500 г;

  • пудра цукрова – 900 г;

  • рідкий ванільний екстракт – 1 ч. ложка;

  • вода – 40 мл;

  • харчовий барвник.


  • Приготування
    Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт

    Зефір роздруковуємо і поміщаємо в мисочку. Додаємо воду і ставимо в мікрохвильовку. Нагріваємо близько 30 секунд при максимальній потужності. За цей час зефір розплавиться і вийде однорідна маса, додаємо в неї рідкий екстракт і розмішуємо, цукрову пудру гіркою просіваємо на стіл. У центрі формуємо невелике поглиблення і виливаємо в неї зефірну суміш. Починаємо вимішувати зефирное тісто. В результаті вийде м'яка, приємна для роботи маса. Відщипуємо потрібний нам для роботи шматочок, а решту мастику обертаємо харчовою плівкою і зберігаємо в холодильнику. А щоб надати масі потрібний колір, капаємо в неї трохи фарби і вимішуємо. Якщо хочеться більш насичений колір, то барвника потрібно додати ще.