М'який, ароматний бісквітний рулет з повидлом, приготований по одному із запропонованих рецептів, стане відмінним доповненням до чашки чаю або склянці молока. Чудовий смак ласощів досягається шляхом дотримання абсолютно нескладних рекомендацій і використанням при цьому простого і доступного набору продуктів.
Рецепт бісквітного рулету з яблучним повидлом
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 140 г; яйця великі курячі – 3 шт.; кип'ячена вода – 90 мл; пісок цукровий – 160 г; олія соняшникова рафінована – 20 мл; повидло яблучне. Приготування Приготування бісквіта для рулету починаємо з обробки яєць. Вони повинні бути неодмінно свіжими і всупереч думці кімнатної температури. Охолоджувати їх попередньо перед обробкою не потрібно. Звільняємо яйця від шкаралупи, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і починаємо обробляти суміш міксером, налаштувавши його спочатку на саму мінімальну швидкість, і збільшуємо її в процесі збивання до максимальної. Збиваємо яєчну масу приблизно протягом десяти хвилин, щоб отримати повітряну, пишну, посветлевшую масу. Після цього просіваємо до неї пшеничне борошно і акуратно вмішуємо її дбайливими рухами знизу вгору. Збивати тісто або обробляти його міксером на даному етапі не потрібно. Слід тільки домогтися його однорідності.
Виливаємо основу бісквіта на промаслений соняшниковою без аромату маслом пергаментний аркуш, розрівнюємо і ставимо в гарячу духовку випікатися. Залежно від її можливостей бісквіту знадобиться приблизно сім-десять хвилин при температурі 185 градусів, щоб добре пропектися.
В цей час додаємо в кип'ячену воду невелику кількість повидла і розмішуємо до максимально можливої однорідності. Готовий бісквіт перевертаємо на другий, також промаслений, аркуш пергаменту, поклавши його на стіл, і знімаємо акуратно перший. Приготовленим сиропом спішно просочуємо бісквіт, покриваємо зверху шаром повидла і згортаємо, поки теплий, рулетом.
Як спекти бісквітний рулет з повидлом на швидку руку?
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 140 г; яйця великі курячі – 3 шт.; розпушувач – 20 г; пісок цукровий – 160 г; олія соняшникова рафінована – 20 мл; повидло або джем. Приготування Тісто для рулету на швидку руку готується трохи по-іншому. Змішуємо в підходящої ємності просіяне борошно, розпушувач і цукровий пісок, а потім вбиваємо в суху основу яйця, розмішуємо спочатку лопаткою або ложкою, а потім пробиваємо міксером до пишноти. Отримане тісто виливаємо на промаслений і покладений на деко пергаментний лист і випікаємо хвилин сім при 185 градусах.
Готовий бісквіт ще гарячим промазуємо джемом або повидлом і спішно згортаємо рулетом.