Наскільки складним не здавалося б багатьом приготування випічки, насправді все залежить від правильного рецепту і його дотримання самим домашнім кулінаром. Так, наприклад, ці рецепти дуже смачного і простого бісквітного рулету напевно вийде втілити в життя навіть тим, хто не дружить з тестом.
Простий рецепт бісквітного рулету з варенням
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; цукрова пудра - 115 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; борошно - 145 г; абрикосове варення - 265 р. Приготування У досить глибоку миску вбийте шість яєць і просійте до них цукрову пудру. Збивайте все міксером на максимальній швидкості протягом 15 хвилин. Коли суміш стане кремоподібної, посвітлішає і помітно збільшиться в об'ємі, до неї можна поступово додати пропущену через сито борошно, перемішуючи її не віночком, а лопаткою.
Готове тісто розкладіть на деку і поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Посипте пергамент цукровою пудрою і відразу ж переверніть на нього готовий бісквітний корж. Розподіліть по його поверхні абрикосове варення і поверніть все в рулет. Залиште найпростіший бісквітний рулет до повного охолодження перед нарізкою.
Простий рецепт бісквітного рулету в домашніх умовах
У рамках цього методу приготування бісквітного рулету швидко і просто наповнювачем служить не звичайний джем, а повітряний крем з вершків, прекрасно контрастує з насиченою шоколадної основою.
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 4 шт.; цукор - 35 г; розпушувач - 5 г; борошно - 75 г; какао - 15 р. Для крему:
вершки для збивання - 245 мл; цукрова пудра - 35 г; цедра 1/2 лимона. Приготування Відокремлені від жовтків яєчні білки перетворіть в густу піну, збивши їх на максимальній
швидкості разом з невеликою кількістю цукру. Окремо змішайте просіяне борошно і какао. Збийте жовтки. За допомогою лопатки обережно змішайте жовтки з білкової сумішшю, а потім і додайте просіяне з какао пудру.
Розподіліть пласт тіста в покритому пергаментом деко і залиште запікатися на 15 хвилин при 180 градусах. Швидко поверніть бісквіт рулетом і залиште до охолодження.
Збийте разом всі складові для крему. Обережно розгорніть бісквіт і розподіліть кремову начинку всередині. Поверніть назад.