Такий елемент декору, як бант досить легко зробити, і він допоможе в оформленні торта до абсолютно різних приводів. Бант буде доречний і на весільному десерті і торті в честь дня народження.
Як зробити бант з мастики - майстер клас
Для виготовлення цього банта згодиться все те, що ви знайдете у себе вдома і звичайно ж мастика . Розкотимо її в тонкий пласт і виріжемо чотири однакові смужки. Нам знадобиться валик для петель банта. Для цього ми загорнемо в паперовий рушник або серветку шматок вати, потрібно 2 таких валика.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_sdelat_bant_iz_mastiki_3.jpg" >
Укладаємо валик на центр смуги, змащуємо краю водою і згинаємо навпіл, склеюючи кінці. Формуємо посередині складку, загинаючи також і краю.
href="/sites/default/files/39/kak_sdelat_bant_iz_mastiki_4.jpg" >
Загнуті кінці приклеюємо до центральної складці. Відрізаємо непотрібний хвостик петлі, щоб зріз був рівним. Роблячи все ті ж маніпуляції з другою смужкою, отримуємо ще одну петлю.
href="/sites/default/files/39/kak_sdelat_bant_iz_mastiki_8.jpg" >
Склеюємо петлі між собою. Третю смужку згинаємо уздовж, щоб вийшла виїмка, а краї загиналися до неї. Кінці стискаємо до центру, змочуємо місце з'єднання двох петель і кладемо смужку зверху закриваючи стик.
[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_sdelat_bant_iz_mastiki_12.jpg" >
Краю центральної стрічки заводимо тому і склеюємо між собою. Четверту смугу разрежем навпіл по діагоналі. Рівні краї стискаємо і приклеюємо знизу банта.
href="/sites/default/files/39/kak_sdelat_bant_iz_mastiki_13.jpg" >
Перед тим як прикріпити бант з мастики на торт, дайте йому підсохнути кілька годин.
Великий бант з мастики своїми руками
Розкотимо мастику тонким шаром близько 03 мм, виріжемо з нього коло діаметром 9 мм Залишки мастики збираємо, розминаємо і знову розгортаємо, нарізаємо смужки завширшки 35 см і завдовжки 17 див. Залишки знову збираємо, щоб використовувати для наступних деталей. Всього буде потрібно 12 однакових смужок. Змащуємо краю смужки водою.
Робимо на кожному кінці потрійну складку, а потім з'єднуємо краю. Із залишків мастики робимо дві стрічки для вільних кінців банта. Можна зробити й більше двох, але довжиною 7-12 див.
Тепер розкладаємо на піднос, посипаний крохмалем наші деталі. Перші шість петель кладемо пластом під стінки підноса, всередину петлі кладемо моток харчової плівки щоб деталі добре тримали форму. Решта петлі кладемо на бік, щоб у них не було плоскої сторони, як у попередніх. Кінцеві стрічки укладаємо, піднімаючи краю і роблячи складку посередині, фіксуємо за допомогою плівки. Можна відразу защипнути в потрійну складку рівний край, так буде легше потім кріпити. Залишаємо сохнути мінімум на 12 годин.
На центр круга наносимо розтоплений білий шоколад або глазур, досить багато, щоб приклеїти перші шість петель, ті що з плоскою стороною.
Виходить поки плоский бант. Тепер беремо кулька мастики діаметром близько 5 см і добре його змочуємо, поки він стане м'яким і липким. Тоді укладаємо його в центр і вставляємо в нього по одній решта петлі.
У другому ряду повинні поміститися п'ять петельок. Їх можна ставити і прямо, і на бік, так буде тільки цікавіше. Останню петлю кріпимо прямо в центр, а кінцеві стрічки вставляємо в вільні простори між петлями. Перевіряємо не роз'їхалася конструкція, при необхідності поправляємо і залишаємо сохнути на 12 годин.