Іноді так набридають печиво та вафлі, що хочеться спекти щось новеньке, домашнє, смачне і легке. Рецепт приготування рулету з варенням доведеться як не можна до речі! Ви можете фантазувати, вигадувати будь-які начинки і дивувати своїх близьких чимось незвичайним і смачненьким! Давайте розглянемо з вами як приготувати рулет з варенням.
Рулет з абрикосовим варенням
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; цукор - 120 г; борошно - 120 г; абрикосове варення - 250 г; апельсиновий лікер - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; свіжа малина - 100 г; цукрова пудра - 3 ст. ложки; вершкове масло. Приготування Як спекти рулет з варенням? Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо цукровий пісок, додаємо сіль за смаком і протягом 10 хвилин збиваємо все міксером на великій швидкості до утворення білої пишної піни. Потім дуже акуратно додаємо в масу, просіяне заздалегідь через сито, пшеничне борошно і перемішуємо акуратно ложкою зверху вниз. Тепер вмикаємо духовку, виставляємо температуру 190 градусів і залишаємо її нагріватися. Цим часом беремо деко, змащуємо його вершковим маслом, посипаємо трохи борошном, застеляємо пекарським папером, теж змащеній олією. Далі акуратно викладаємо приготоване тісто рівномірним шаром, розрівнюємо його ложкою або лопаткою і випікаємо на вже розігрітій духовці протягом 15 хвилин. Потім перевертаємо обережно корж на трохи вологе рушник, змочуємо пекарську папір водою і акуратно знімаємо її. Поки корж остигає, змішуємо абрикосове варення з лікером, водою, перемішуємо і промазуємо рясно корж. Тепер туго звертаємо його рулетом, замотуємо рушником і залишаємо настоюватися і просякати на 30 хвилин. Потім перекладаємо рулет на красивий піднос, посипаємо зверху цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими ягодами малини.
Можна подавати його до гарячого чаю Каркаде або до кава по-турецьки .
Рулет з малиновим варенням
Інгредієнти: борошно - 300 г; малинове варення - 8 ст. ложок; ванільний цукор - 85 м; сало - 100 г; білий шоколад - 75 г; молоко - 150 мл; заварний крем - 400 г; сіль - щіпка. Приготування Отже, спочатку розігріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо деко папером для випічки і переходимо безпосередньо до приготування рулету. Для цього шоколад натираємо на дрібній тертці, додаємо борошно, ванільний цукор, дрібно порізане сало і кладемо щіпку солі. Потім наливаємо тепле молоко і замішуємо еластичне і м'яке тісто. Далі розгортаємо його на посипаному борошном столі в прямокутний пласт розміром 20x30 см, змащуємо гарненько малиновим варенням і звертаємо в рулет. Кінці ретельно защепляем, щоб при випічці варення не витекло. Перекладаємо його на деко і акуратно загорнути рулет пергаментним папером.
Запікаємо протягом 50 хвилин, поки він зверху не підрум'яниться. Обережно виймаємо його, видаляємо папір і даємо трохи постояти, просочитися, перш ніж різати. Коли рулет злегка охолоне, поливаємо його розтопленим шоколадом і подаємо з заварним кремом.
Рулет з яблучним варенням
Інгредієнти: мука - 4 ст. ложки; яйце - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 4 ст. ложки; яблучне варення - 2 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Як зробити рулет з варенням? Цукрову пудру змішати з яйцями і збиваємо міксером. Всипаємо борошно, ще раз збиваємо масу, додавши трохи теплої води. Для випікання рулету беремо квадратну форму, дно застеляємо жиронепроникного папером і викладаємо тонким шаром тісто. Випікаємо приблизно 5 хвилин при повній потужності. Готовий корж посипаємо цукровою пудрою, а потім намазуємо яблучним варенням і звертаємо в рулет.