Бувають ситуації, коли потрібно швидко і з мінімальними зусиллями приготувати щось смачне, рулет ідеально підходить для такого випадку. Для тих, у кого мало часу на готування розповідаємо, як зробити солодкий рулет в домашніх умовах.
Як приготувати простий солодкий рулет з лаваша?
Інгредієнти: сир – 700 г; сметана – 500 г; лаваш – 2 шт.; яйце – 4 шт.; цукор – 300 г; яблуко – 2 шт.; ваніль. Приготування Яблуко очистимо і натремо на тертці, отожмем зайву вологу. Лаваш розкладаємо на столі, викладаємо рівномірно на нього сир, зверху яблука. Яйця збиваємо з цукром, додаємо туди сметану і ваніль, добре перемішуємо і за допомогою столової ложки трохи поливаємо зверху начинку. Потім скручуємо в рулет і кладемо у форму. Дуже важливо, щоб форма була високою. Якщо у вас кругла форма, то скатуємо лаваш в довжину, а потім закрутіть равликом. Якщо квадратна, скрутіть короткий рол і розріжте на 2 частини. Важливо щоб він щільно лежав у формі, т. до. ми заливаємо зверху сметанним соусом. Залишаємо так на 30 хвилин. За цей час лаваш вбере соус і стане як ніби тільки що приготовану тонке тісто. Ставимо в холодну духовку і включаємо її на 200 градусів, залишаємо на 30 хвилин, може і трохи довше, залежить від духовки. Як тільки підрум'янився верх – рулет готовий.
Солодкий бісквітний рулет з варенням - простий рецепт швидкого приготування
Інгредієнти: молоко згущене – 380 г; цукрова пудра – 50 г; яйце – 2 шт.; варення – 200 г; борошно 160 г; розпушувач – 10 г; ваніль. Приготування У глибоку миску розбиваємо яйця і добре збиваємо. Виливаємо згущене молоко, перемішуємо і просіваємо туди борошно з розпушувачем, додаємо ваніль. З допомогою віночка вимішуємо тісто до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто виходить досить рідке.
На прямокутний деко кладемо лист пергаменту, добре загинаємо краю, щоб куточки були чіткі. Можна
трохи змастити м'яким вершковим маслом, щоб краще відокремлювався бісквіт, але можна цього і не робити. Виливаємо тісто, розрівнюємо його, щоб товщина скрізь була однакова і ставимо в духовку. Випікається такий бісквіт дуже швидко, вистачає десяти хвилин на 200 градусах без конвекції, але краще стежити за її станом, щоб раптом не пригорів. Дістаємо готовий бісквіт і поки він гарячий добре промазуємо варенням, акуратно скручуємо, поступово знімаючи пергамент. Дуже важливо не дати йому охолонути, інакше при скручуванні він просто порветься. Готовий рулет посипаємо цукровою пудрою і залишаємо трохи охолонути. Хоча і теплим його вже можна їсти.