Всім відомо, що купуючи морозиво в магазині, ми ризикуємо придбати зовсім ненатуральний продукт з купою некорисних домішок, які особливо шкідливі для дитячого організму. Всі ризики зводяться нанівець, якщо приготувати ласощі у себе вдома на кухні з простих і доступних продуктів. Про те, як це правильно зробити, наші сьогоднішні рецепти.
Як зробити самому морозиво вдома - рецепт з молока
Інгредієнти: молоко незбиране – 990 мл; жовтки яєчні – 5 шт.; цукровий пісок – 400 г; масло селянське вершкове – 110 г; крохмаль – 10 г; ванілін – щіпка. Приготування Молоко з'єднуємо в каструльці з вершковим маслом і розташовуємо на плиті, на конфорці для прогрівання. Після закипання знімаємо посудину тимчасово з вогню. Жовтки змішуємо з цукровим піском і крохмалем і розтираємо грунтовно до посветления і розчинення всіх кристалів. Тепер вливаємо до жовткової маси зовсім трохи теплого молочка, щоб отримати консистенцію рідкої сметани і розмішуємо до однорідності.
Тепер знову ставимо каструльку з молоком і маслом на вогонь, вливаємо тонким струмком розтерті з цукром жовтки і інтенсивно розмішуємо масу при цьому. Даємо суміші закипіти і прибираємо в широку ємність з холодною водою для охолодження. Час від часу перемішуємо основу для морозива і оновлюємо холодну воду. Після охолодження до кімнатної температури переливаємо масу у формочки для морозива або в контейнер і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Якщо використовувати для заморожування одну велику ємність, то необхідно періодично інтенсивно розмішувати її вміст щоб уникнути утворення великих кристалів льоду.
Як швидко і легко зробити вдома морозиво «Пломбір»?
Інгредієнти: вершки жирні (30% і більше) – 560 мл; пудра цукрова – 120 г; ванілін – 1 щіпка. Приготування Для приготування морозива «Пломбір» вершки необхідно взяти з високим відсотком жирності і добре охолодити їх заздалегідь. Змішуємо тепер крижаний продукт з цукровою пудрою, додаємо дрібку ваніліну і обробляємо суміш до щільної і пишної піни за допомогою міксера. Приблизно через п'ять хвилин роботи приладу перекладаємо отриману вершкову масу в контейнер або іншу підходящу ємність для заморожування і розташовуємо в морозильній камері на сім годин. За цей час пару раз розбиваємо вміст форми міксером.
Як зробити вдома морозиво «Фруктовий лід»?
Інгредієнти: будь-які ягоди або ягідний мікс – 520 г; цукровий пісок – 140 г або по смаку; сік лимонний – 20 мл; вода очищена. Приготування Насипаємо цукровий пісок в каструльку або кухлик, вливаємо зовсім небагато очищеної води і розташовуємо на помірному вогні. Прогріваємо масу до розчинення всіх кристалів і кипіння, після чого знімаємо з вогню і залишаємо остигати. За цей час готуємо належним чином ягоди. Промиваємо їх, перебираємо, подрібнюємо до стану пюре за допомогою блендера і при бажанні перетираємо через сито для позбавлення від домішки кірочок і дрібних кісточок.
Після охолодження сиропу вливаємо його в ягідну масу, додаємо сік лимонний, перемішуємо і переливаємо в маленькі формочки або одну велику форму для морозива. Через кілька годин перебування в морозильній камері фруктовий лід буде готовий.
Як зробити морозиво вдома без вершків з сиром?
Інгредієнти: молоко незбиране – 125 мл; сир – 420 г; згущене молоко варене – 380 р. Приготування Готується таке морозиво при наявності блендера дуже просто. Сир спочатку розбивається за допомогою даного пристрою до максимальної однорідності самостійно, а потім з додаванням згущеного вареного молока і цілісного молочного продукту. Отриману масу перекладаємо в формочки або одну велику ємність і ставимо в морозильну камеру на шість годин.