Вернуться назад Распечатать

Морозиво з вина

Морозиво з вина
Якщо вам ще не доводилося куштувати морозиво з вина, обов'язково рекомендуємо приготувати це оригінальне ласощі в домашніх умовах з доступних продуктів. Пікантність десерту особливо порадує гурманів і цінителів хорошого вина, за умови використання саме такого для приготування морозива.

Морозиво з вином - рецепт


Інгредієнти:

  • вершки з високим відсотком жирності – 120 мл;

  • яйця курячі середнього розміру – 3 шт.;

  • цукрова пудра – 140 г;

  • вино червоне напівсухе або напівсолодке – 95 мл


  • Приготування
    Приготування морозива починаємо з поділу яєць на білки і жовтки. Коли це відповідальне завдання буде виконано, змішуємо в окремій ємності жовтки з цукровою пудрою і розбиваємо масу до пишноти й посвітління. Тепер, не припиняючи масу збивати, підливаємо до неї невеликими порціями вино. Маємо посудину з основою морозива на водяну баню в посудину з киплячою водою і продовжуємо процедуру збивання і одночасного прогрівання ще протягом семи хвилин.
    Після цього збиваємо в різних ємностях до пишної і щільної піни вершки і білки, після чого по черзі вмішуємо в остиглу винну масу вершки, а потім білки.
    Тепер тільки залишилося заморозити отриману суміш протягом чотирьох годин в морозильній камері і можна дегустувати цей незвичайний і оригінальний десерт для дорослих.

    Як зробити морозиво з вина з прянощами?


    Інгредієнти:

  • червоне напівсухе вино – 700 мл;

  • вершки жирністю більше 33% – 295 мл;

  • молоко – 115 мл;

  • яєчні жовтки – 4 шт.;

  • коричневий цукор – 165 г;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • імбирний корінь – 1 скибочка 1х1 див.


  • Приготування
    В даному випадку морозиво з вина виходить зі смаком прянощів, зокрема кориці та імбиру. Для реалізації рецепта наливаємо вино в каструльку або кухлик, всипаємо цукор коричневий, кидаємо паличку кориці і ставимо на вогонь. Уварюємо масу, помішуючи, до отримання
    Морозиво з вина
    об'єму приблизно 200 мл.
    В іншій посудині закип'ятимо молоко, додавши при цьому шматочок імбирного кореня. Після закипання знімаємо ємність з вогню і даємо вмісту повністю охолонути. Тепер витягуємо імбир, а молоко знову ставимо на плиту. В процесі нагріву вводимо по черзі яєчні жовтки, інтенсивно розмішуючи масу віночком. Прогріваємо суміш до загустіння, але не кип'ятимо. Тепер вводимо в посудину з яєчною масою уварену винну рідина, перемішуємо і залишаємо до охолодження.
    За цей час збиваємо в густу щільну піну вершки та вводимо їх до винної пряної основі для морозива. Ще раз пробиваємо масу міксером і відправляємо для заморозки в мороженицю або морозильну камеру. При використанні останньої, ласощі щогодини збивати міксером.
    На відміну від попереднього рецепта в даному випадку алкоголь випаровується з вина при варінні і таке ласощі можна давати і дітям, ось тільки його терпкуватий, пікантний смак більшою мірою оцінить старше покоління гурманів.