Якщо вам ще не доводилося куштувати морозиво з вина, обов'язково рекомендуємо приготувати це оригінальне ласощі в домашніх умовах з доступних продуктів. Пікантність десерту особливо порадує гурманів і цінителів хорошого вина, за умови використання саме такого для приготування морозива.
Морозиво з вином - рецепт
Інгредієнти: вершки з високим відсотком жирності – 120 мл; яйця курячі середнього розміру – 3 шт.; цукрова пудра – 140 г; вино червоне напівсухе або напівсолодке – 95 мл Приготування Приготування морозива починаємо з поділу яєць на білки і жовтки. Коли це відповідальне завдання буде виконано, змішуємо в окремій ємності жовтки з цукровою пудрою і розбиваємо масу до пишноти й посвітління. Тепер, не припиняючи масу збивати, підливаємо до неї невеликими порціями вино. Маємо посудину з основою морозива на водяну баню в посудину з киплячою водою і продовжуємо процедуру збивання і одночасного прогрівання ще протягом семи хвилин.
Після цього збиваємо в різних ємностях до пишної і щільної піни вершки і білки, після чого по черзі вмішуємо в остиглу винну масу вершки, а потім білки.
Тепер тільки залишилося заморозити отриману суміш протягом чотирьох годин в морозильній камері і можна дегустувати цей незвичайний і оригінальний десерт для дорослих.
Як зробити морозиво з вина з прянощами?
Інгредієнти: червоне напівсухе вино – 700 мл; вершки жирністю більше 33% – 295 мл; молоко – 115 мл; яєчні жовтки – 4 шт.; коричневий цукор – 165 г; паличка кориці – 1 шт.; імбирний корінь – 1 скибочка 1х1 див. Приготування В даному випадку морозиво з вина виходить зі смаком прянощів, зокрема кориці та імбиру. Для реалізації рецепта наливаємо вино в каструльку або кухлик, всипаємо цукор коричневий, кидаємо паличку кориці і ставимо на вогонь. Уварюємо масу, помішуючи, до отримання
об'єму приблизно 200 мл.
В іншій посудині закип'ятимо молоко, додавши при цьому шматочок імбирного кореня. Після закипання знімаємо ємність з вогню і даємо вмісту повністю охолонути. Тепер витягуємо імбир, а молоко знову ставимо на плиту. В процесі нагріву вводимо по черзі яєчні жовтки, інтенсивно розмішуючи масу віночком. Прогріваємо суміш до загустіння, але не кип'ятимо. Тепер вводимо в посудину з яєчною масою уварену винну рідина, перемішуємо і залишаємо до охолодження.
За цей час збиваємо в густу щільну піну вершки та вводимо їх до винної пряної основі для морозива. Ще раз пробиваємо масу міксером і відправляємо для заморозки в мороженицю або морозильну камеру. При використанні останньої, ласощі щогодини збивати міксером.
На відміну від попереднього рецепта в даному випадку алкоголь випаровується з вина при варінні і таке ласощі можна давати і дітям, ось тільки його терпкуватий, пікантний смак більшою мірою оцінить старше покоління гурманів.