Арахіс – універсальна база для величезної різноманітності рецептів, конкретніше – широкого числа закусок, як солоних, так і солодких. Однією з найбільш популярних солодощів є горіх, глазурований кокосом, який стане улюбленим ласощами їдців всіх віків. У рецептах нижче ми обговоримо більш специфічні рецепти арахісу в кокосової глазурі.
Арахіс в кокосової глазурі – рецепт
Кокосовий аромат в рамках цього рецепта глазурі додасть кокосове молоко або вершки, які без проблем можна купити в банках, в будь-якому великому супермаркеті.
Інгредієнти: арахіс - 280 м; кокосове молоко - 45 мл; цукрова пудра - 115 г; цукор - 65 р. Приготування Якщо ви використовуєте необсмаженна арахіс, то перед тим, як приготувати арахіс в глазурі, обсмажте його, очистіть і охолодіть. Прийміть за глазур, для якої достатньо змішати кокосове молоко з цукром і залишити все проваритися до загустіння. Коли глазур буде готова, її також спершу злегка охолоджують, а лише потім поливають нею арахіс, намагаючись покрити як можна більш рівномірно. Коли глазур схопиться, посипте її цукровою пудрою і залиште на добу.
Арахіс в солодкій глазурі – рецепт
Ще одна можливість додати арахісу своєрідний кокосовий аромат – обсипати його кокосовою стружкою, попередньо обливши цукровим сиропом.
Інгредієнти: арахіс - 270 г; цукор - 55 г; вода - 35 мл; цукрова пудра - 115 г; кокосова стружка - 25 р. Приготування Змішайте цукрову пудру з кокосовою стружкою. Очищені горішки обсмажте, якщо в цьому є необхідність, а потім облийте сиропом. Сироп готується елементарно просто: цукрові кристали просто змішують з водою і доводять до кипіння. Полив горішки сиропом, щедро посипте сумішшю стружки з цукровою пудрою і струсніть, щоб рівномірно покрити поверхню.
Арахіс в білій глазурі
Інгредієнти: арахіс - 320 г; крохмаль - 65 г; цукровий пісок - 155 г; кокосове масло - 115 мл Приготування Прогрійте крохмаль на максимальній потужності в мікрохвильовці протягом 2 хвилин. Цей прийом допоможе позбутися присмаку сирого. Розведіть цукровий пісок молоком і залиште суміш на середньому вогні варитиметься, поки він не загусне.
Окремо обсмажте горішки. Перекладіть їх у загустілий сироп і почніть поступово підсипати крохмаль, постійно помішуючи. Коли суха суміш інгредієнтів буде додана, покладіть горішки обсихати на решітці, поки глазур повністю не затвердіє.