Вернуться назад Распечатать

Арахіс в кокосової глазурі

Арахіс в кокосової глазурі
Арахіс – універсальна база для величезної різноманітності рецептів, конкретніше – широкого числа закусок, як солоних, так і солодких. Однією з найбільш популярних солодощів є горіх, глазурований кокосом, який стане улюбленим ласощами їдців всіх віків. У рецептах нижче ми обговоримо більш специфічні рецепти арахісу в кокосової глазурі.

Арахіс в кокосової глазурі – рецепт


Кокосовий аромат в рамках цього рецепта глазурі додасть кокосове молоко або вершки, які без проблем можна купити в банках, в будь-якому великому супермаркеті.
Інгредієнти:

  • арахіс - 280 м;

  • кокосове молоко - 45 мл;

  • цукрова пудра - 115 г;

  • цукор - 65 р.


  • Приготування
    Якщо ви використовуєте необсмаженна арахіс, то перед тим, як приготувати арахіс в глазурі, обсмажте його, очистіть і охолодіть. Прийміть за глазур, для якої достатньо змішати кокосове молоко з цукром і залишити все проваритися до загустіння. Коли глазур буде готова, її також спершу злегка охолоджують, а лише потім поливають нею арахіс, намагаючись покрити як можна більш рівномірно. Коли глазур схопиться, посипте її цукровою пудрою і залиште на добу.

    Арахіс в солодкій глазурі – рецепт


    Ще одна можливість додати арахісу своєрідний кокосовий аромат – обсипати його кокосовою стружкою, попередньо обливши цукровим сиропом.
    Інгредієнти:

  • арахіс - 270 г;

  • цукор - 55 г;

  • вода - 35 мл;

  • цукрова пудра - 115 г;

  • кокосова стружка - 25 р.


  • Приготування
    Змішайте цукрову пудру з кокосовою стружкою. Очищені горішки обсмажте, якщо в цьому є необхідність, а потім облийте сиропом. Сироп готується елементарно просто: цукрові кристали просто змішують з водою і доводять до кипіння. Полив горішки сиропом, щедро посипте сумішшю стружки з цукровою пудрою і струсніть, щоб рівномірно покрити поверхню.

    Арахіс в білій глазурі


    Інгредієнти:

  • арахіс - 320 г;
  • Арахіс в кокосової глазурі

  • крохмаль - 65 г;

  • цукровий пісок - 155 г;

  • кокосове масло - 115 мл


  • Приготування
    Прогрійте крохмаль на максимальній потужності в мікрохвильовці протягом 2 хвилин. Цей прийом допоможе позбутися присмаку сирого. Розведіть цукровий пісок молоком і залиште суміш на середньому вогні варитиметься, поки він не загусне.
    Окремо обсмажте горішки. Перекладіть їх у загустілий сироп і почніть поступово підсипати крохмаль, постійно помішуючи. Коли суха суміш інгредієнтів буде додана, покладіть горішки обсихати на решітці, поки глазур повністю не затвердіє.