Підшукуєте підходящий нескладний рецепт приготування домашнього морозива? У цьому матеріалі ви обов'язково знайдете бажаний варіант. Кожен із запропонованих рецептів передбачає отримання в результаті його реалізації неймовірно смачного і корисного домашнього ласощі, яке без всяких побоювань можна запропонувати навіть маленьким дітям.
Морозиво з сухого та незбираного молока в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: цільне молоко з високим відсотком жирності – 495 мл; молоко сухе – 30 г; цукор – 105 г; крохмаль – 10 г; ванілін – 2 щіпки. Приготування Крохмаль змішуємо в ковшике або каструльці з цукровим піском, сухою молоком і ваніліном, після чого заливаємо сухі компоненти цільним молоком і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі грудки і кристали. Тепер маємо посудину з основою морозива на плиті на помірному вогні і прогріваємо вміст, безперервно розмішуючи, до кипіння і загустіння. Знімаємо посудину з вогню, даємо масі охолонути при кімнатних умовах, час від часу розмішуючи її за допомогою віночка або міксера, і трохи збиваємо.
Переливаємо остигнула основу морозива в контейнер і ставимо в морозильну камеру для заморозки. Дуже важливо періодично розмішувати морозиво в процесі застигання. У перший час це потрібно робити якомога частіше, а в подальшому обробляти ласощі щогодини.
Смак такого морозива, приготованого в домашніх умовах на сухому незбираному молоці, більшою мірою нагадує пломбір радянських часів.
Морозиво в домашніх умовах з домашнього молока - рецепт
Інгредієнти: домашнє молоко – 990 мл; яєчні свіжі жовтки – 5 шт; цукровий пісок – 410 г; домашнє масло вершкове – 100 г; крохмаль – 1 ч. ложка з невеликою гіркою; ванілін – 1 чайна ложка без гірки. Приготування Домашнє молоко виливаємо в каструльку, даємо йому закипіти, додаємо домашнє вершкове масло і розмішуємо до повного розпускання в молоці. Тепер свіжі яєчні жовтки з'єднуємо у відповідному посудині з цукровим піском і ретельно розтираємо до посветления і пишності, після чого вмішуємо в яєчну солодку масу крохмаль і добиваємося розчинення всіх крохмальних грудок. Вливаємо до отриманої масі ополоник молочка з маслом і знову розмішуємо, щоб вийшла текстура рідкої сметани.
Тепер даємо молочно-масляної суміші повторно закипіти і невеликими порціями вмішуємо до неї жовткову масу, обробляючи при цьому основу морозива міксером. Прогріваємо її до загустіння, знімаємо з конфорки і розташовуємо у великому об'ємі холодної води для охолодження.
По досягненні сумішшю кімнатної температури, перекладаємо її в контейнер для заморожування морозива і розташовуємо у вільному відділенні морозильної камери. Час від часу дістаємо лоточок з основою морозива і обробляємо її міксером або віночком.
Аналогічно можна зробити в домашніх умовах морозиво з топленого домашнього молока, що дозволить отримати новий смак ласощів.
Морозиво зі згущеного молока в домашніх умовах з сиром і апельсином
Інгредієнти: молоко згущене – 1 стандартна жерстяна банка; жирний сир – 395 м; вершки жирністю 33% і більше – 310 мл; цукровий пісок – 105 г; масло вершкове – 45 г; вода – 75 мл; апельсини середні – 2 шт.; десертне біле вино – 40 мл; ванілін – 1 щіпка. Приготування Для приготування морозива ми будемо використовувати сік і цедру апельсина. Готуємо відразу ж ці два компоненти, знявши з плодів цедру і віджати сік, і приступаємо до приготування сиропу. Закип'ятимо воду з цукровим піском, додавши при цьому апельсиновий сік і цедру, вливаємо також вино, перемішуємо і знімаємо ємність з вогню.
Сир пробиваємо разом зі згущеним молоком за допомогою блендера, а вершки обробляємо до піків міксером і з'єднуємо дві основи разом. Тепер перекладаємо сирно-молочну масу в контейнер, чергуючи із шарами апельсинового сиропу, і відправляємо десерт заморожуватися в морозильну камеру на одинадцять-дванадцять годин.