Вернуться назад Распечатать

Рецепт морозива з молока в домашніх умовах

Рецепт морозива з молока в домашніх умовах
Підшукуєте підходящий нескладний рецепт приготування домашнього морозива? У цьому матеріалі ви обов'язково знайдете бажаний варіант. Кожен із запропонованих рецептів передбачає отримання в результаті його реалізації неймовірно смачного і корисного домашнього ласощі, яке без всяких побоювань можна запропонувати навіть маленьким дітям.

Морозиво з сухого та незбираного молока в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • цільне молоко з високим відсотком жирності – 495 мл;

  • молоко сухе – 30 г;

  • цукор – 105 г;

  • крохмаль – 10 г;

  • ванілін – 2 щіпки.


  • Приготування
    Крохмаль змішуємо в ковшике або каструльці з цукровим піском, сухою молоком і ваніліном, після чого заливаємо сухі компоненти цільним молоком і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі грудки і кристали. Тепер маємо посудину з основою морозива на плиті на помірному вогні і прогріваємо вміст, безперервно розмішуючи, до кипіння і загустіння. Знімаємо посудину з вогню, даємо масі охолонути при кімнатних умовах, час від часу розмішуючи її за допомогою віночка або міксера, і трохи збиваємо.
    Переливаємо остигнула основу морозива в контейнер і ставимо в морозильну камеру для заморозки. Дуже важливо періодично розмішувати морозиво в процесі застигання. У перший час це потрібно робити якомога частіше, а в подальшому обробляти ласощі щогодини.
    Смак такого морозива, приготованого в домашніх умовах на сухому незбираному молоці, більшою мірою нагадує пломбір радянських часів.

    Морозиво в домашніх умовах з домашнього молока - рецепт


    Інгредієнти:

  • домашнє молоко – 990 мл;

  • яєчні свіжі жовтки – 5 шт;

  • цукровий пісок – 410 г;

  • домашнє масло вершкове – 100 г;

  • крохмаль – 1 ч. ложка з невеликою гіркою;

  • ванілін – 1 чайна ложка без гірки.


  • Приготування
    Домашнє молоко виливаємо в каструльку, даємо йому закипіти, додаємо домашнє вершкове масло і розмішуємо до повного розпускання в молоці. Тепер свіжі яєчні жовтки з'єднуємо у відповідному посудині з цукровим піском і ретельно розтираємо до посветления і пишності, після чого вмішуємо в яєчну солодку масу крохмаль і добиваємося розчинення всіх крохмальних грудок. Вливаємо до отриманої масі ополоник молочка з маслом і знову розмішуємо, щоб вийшла текстура рідкої сметани.
    Тепер даємо молочно-масляної суміші повторно закипіти і невеликими порціями вмішуємо до неї жовткову масу, обробляючи при цьому основу морозива міксером. Прогріваємо її до загустіння, знімаємо з конфорки і розташовуємо у великому об'ємі холодної води для охолодження.
    По досягненні сумішшю кімнатної температури, перекладаємо її в контейнер для заморожування морозива і розташовуємо у вільному відділенні морозильної камери. Час від часу дістаємо лоточок з основою морозива і обробляємо її міксером або віночком.
    Аналогічно можна зробити в домашніх умовах морозиво з топленого домашнього молока, що дозволить отримати новий смак ласощів.

    Морозиво зі згущеного молока в домашніх умовах з сиром і апельсином


    Інгредієнти:

  • молоко згущене – 1 стандартна жерстяна банка;

  • жирний сир – 395 м;

  • вершки жирністю 33% і більше – 310 мл;

  • цукровий пісок – 105 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • вода – 75 мл;

  • апельсини середні – 2 шт.;

  • десертне біле вино – 40 мл;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Рецепт морозива з молока в домашніх умовах

    Для приготування морозива ми будемо використовувати сік і цедру апельсина. Готуємо відразу ж ці два компоненти, знявши з плодів цедру і віджати сік, і приступаємо до приготування сиропу. Закип'ятимо воду з цукровим піском, додавши при цьому апельсиновий сік і цедру, вливаємо також вино, перемішуємо і знімаємо ємність з вогню.
    Сир пробиваємо разом зі згущеним молоком за допомогою блендера, а вершки обробляємо до піків міксером і з'єднуємо дві основи разом. Тепер перекладаємо сирно-молочну масу в контейнер, чергуючи із шарами апельсинового сиропу, і відправляємо десерт заморожуватися в морозильну камеру на одинадцять-дванадцять годин.