Що може бути приємніше в спекотний день, ніж після тривалої прогулянки зануритися в ласкаві хвилі океану, моря, озера або річки) і, лежачи в шезлонгу, з'їсти кулька-інший ніжного, ароматного морозива! На жаль, не всі можуть рвонути на море, але порадувати себе і приготувати домашнє морозиво з молока може кожен. Це нескладно, недорого і займає не дуже багато часу. Ті, хто не стежить за фігурою, можуть дозволити собі і досить калорійні варіанти, а для тих, що худнуть рекомендуємо готувати домашнє морозиво, використовуючи рецепти з молока без вершків.
Молочне морозиво Інгредієнти: домашнє зняте молоко – 1 л; яйце перепелине свіжа – 20 шт.; цукор вітчизняний білий очищений – 200-300 р; ваніль – 1 стручок. Приготування Спершу самий трудомісткий процес – поділяємо яйця. Нам знадобляться тільки жовтки. З'єднуємо жовтки з цукром і збиваємо в піну. Стручок ванілі розрізаємо, насіння выскребаем і додаємо в молоко. Молоко гріємо, приблизно третина підігрітого молока вливаємо в жовтки і збиваємо на максимальній швидкості, щоб швидко з'єднати суміш і додати їй пишність. Коли залишився молоко стало гарячим, вливаємо в нього нашу збиту суміш і, інтенсивно перемішуючи віночком або вилкою, прогріваємо до легкого загустіння на мінімальному вогні. Будьте уважні – суміш ні в якому разі не повинна закипіти, інакше жовтки просто згорнуться. Загуслу заготівлю проціджуємо через сито і ставимо на лід. Перемішуємо, поки морозиво не охолоне до кімнатної температури. Тепер відправляємо його в машину для збивання морозива. Можна зробити домашнє морозиво (рецепт цей же) на молоці без морожениці. Розливаємо суміш по маленьких формочках (підійдуть стаканчики від йогурту, силіконові формочки або прості пластикові стаканчики) і відправляємо їх в морозильник на півтора-два години. Як бачите, зробити домашнє морозиво з молока просто, рецепт під силу навіть дітям.
Кілька секретів Якщо немає перепелиних яєць, можна використовувати курячі, але перший варіант – більш дієтичний. До того ж у перепелиних яйцях не буває сальмонели, а оскільки суміш ми не кип'ятимо, немає ризику заразитися. Морозиво з козячого молока в домашніх умовах готується точно так само. Однак при покупці молока переконайтеся, що воно не має специфічного запаху. Морозиво можна додати наповнювачі: шматочки фруктів або ягід, шоколадну крихту та інші. Це робиться наступним чином: ємність з остиглої масою ставимо в морозильну камеру на чверть години, після цього перемішуємо, ще через чверть години додаємо наповнювач і знову перемішуємо. Третій раз розмішуємо морозиво ще через такий же проміжок часу. Якщо бажаєте отримати більш ніжне та пухке морозиво, при кожному розмішуванні додавайте по 3-4 ложки збитих вершків . Так морозиво вийде більш калорійним, але і більш м'яким. Якщо хочеться посмачніше Звичайно, домашнє морозиво – це здорово, простий рецепт з молоком по кишені і по силам абсолютно всім, але іноді хочеться і святкових варіантів. Наприклад, шоколадного пломбіру.
Інгредієнти: молоко незбиране жирне – 1 л; цукор білий вітчизняний – 300-350 м; шоколад в гранулах – 100 г; масло «Селянське» або подібне – 100 г; яйце велике – 4-5 шт.; ванілін – 1-2 пакетика. Приготування Шоколад і масло з'єднуємо і розтоплюємо на водяній бані, змішуємо з 2/3 прогрітого молока. Жовтки збиваємо з цукром і ваніліном. Доливаємо в жовтки молоко, що залишилося. Шоколадне молоко гріємо майже до кипіння, потім, швидко і акуратно розмішуючи, вливаємо жовткову масу. Остуджуємо в мороженице. Це рецепт домашнього шоколадного морозива пломбір на молоці, однак його можна приготувати на вершках без масла.