Домашнє морозиво, безсумнівно, відрізняється від магазинного: воно набагато смачніше, корисніше і натуральніше. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів морозива з йогурту в домашніх умовах.
Рецепт полуничного морозива з йогурту
Інгредієнти: свіжа полуниця – 405 г; натуральний йогурт – 215 мл; цукор – 45 р. Приготування Ягоди перебираємо, відкидаємо на друшляк і промиваємо. Потім відриваємо хвостики і перекладаємо полуницю у високу склянку. Засипаємо цукром-піском і збиваємо до однорідності. Після вливаємо густий йогурт, перемішуємо і виливаємо отриману масу в пластиковий контейнер. Закриваємо її кришкою і прибираємо для застигання на кілька годин в холодильник. Після закінчення часу корисне морозиво з йогурту, приготоване в домашніх умовах, готове до дегустації.
Морозиво з банана і йогурту
Інгредієнти: натуральний йогурт – 315 мл; стиглі банани – 6 шт. Приготування Банани чистимо, нарізаємо кружальцями і викладаємо в миску. Гарненько збиваємо блендером до однорідної кашки і вливаємо йогурт. Знову включаємо прилад і перемішуємо кілька хвилин. Після цього викладаємо масу в контейнер і прибираємо на 2 години в морозилку. Готове морозиво розкладаємо по блюдцем, прикрашаємо тертим шоколадом, фруктами або листочками свіжої м'яти.
Домашнє морозиво з йогурту
Інгредієнти: цукрова дрібна пудра – 210 г; лимон – 130 г; жирні вершки – 405 мл; грецький йогурт – 305 мл. Приготування Лимон промиваємо, очищаємо від цедри і подрібнюємо на тертці, а з лимона вичавлюємо сік. Далі виливаємо його в цукрову пудру, кидаємо цедру, перемішуємо і відставляємо на 20 хвилин. Тим часом збиваємо добре охолоджені вершки і поступово вводимо цівкою грецький йогурт. Не вимикаючи прилад, акуратно вливаємо лимонну суміш і збиваємо близько 10 хвилин до однорідної консистенції. Тепер викладаємо масу в ємність і прибираємо морозиво з грецького йогурту на 2 години в морозилку.
Як зробити малинове морозиво з йогурту?
Інгредієнти: жирний йогурт – 510 мл; лимонний сік – 10 мл; малина свіжа – 205 г; цукор – 105 р. Приготування Малину засипаємо цукром, додаємо лимонний сік і ретельно збиваємо блендером. Готову масу переливаємо в широку миску, виливаємо жирний йогурт і перемішуємо. Після цього викладаємо ягідну масу в контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку на кілька годин.